Enkele leden van de werkgroep.
Enkele leden van de werkgroep. Eigen foto

Gereformeerde kerk is nu ook een Groene Kerk

11 mei 2022 om 16:05 Overig

Gereformeerde kerk is nu ook een Groene Kerk

PUTTEN ,,Afgelopen week hebben wij met trots het schildje van De Groene Kerk op de gevel van ons kerkgebouw mogen bevestigen. Hiermee zijn wij de eerste Groene Kerk in Putten”, vertelt Pieter Streefkerk, diaken van de Gereformeerde Kerk Putten.

Een kerk mag zich groen noemen als zij actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Van een groene kerk wordt verwacht dat zij met haar leden ieder jaar één duurzame stap zet. Dit kunnen stappen zijn op het gebied van inkopen, omgaan met geld, geloof en inspiratie, beleid, energiebesparing, energie opwekken en omgang met natuur. Een groene kerk geeft hiermee invulling aan de Bijbelse opdracht van goed en recht doen omwille van de naaste en de God die alles schiep.

Streefkerk vervolgt: ,,Ons handelen en onze houding ten opzichte van de schepping heeft veel invloed op milieu en klimaat. De Schepping waar we onderdeel van zijn én afhankelijk van zijn. Vanuit een besef dat de aarde van God is en er hoop is voor de schepping, willen groene kerken zoeken naar een manier van leven die hieraan recht doet. Als volgers van Jezus Christus willen we Zijn voorbeeld naleven, in verbondenheid met God, onze medemensen en de hele schepping.”

De Werkgroep Groene Kerk in de Gereformeerde kerk bestaat inmiddels uit zeven gemeenteleden. De komende tijd zullen zij diverse Groene initiatieven ontwikkelen met betrekking tot het eigen kerkgebouw maar met name ook activiteiten opstarten om gemeenteleden en andere kerken te betrekken bij deze opdracht. ,,We stellen eerst een programma van aanpak op. Uiteraard gaan we eerst voor het laaghangend fruit, zoals het aanpakken van ledverlichting, energiegebruik en het gebruik van duurzame koffie en thee. Ook is er al een idee om een moestuinproject op te starten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie