Vrijwilliger bij De Mariahoeve - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Vrijwilliger bij De Mariahoeve

18 jul, 11:37 Dit doe ik… Overig Joyce Kruizenga-Elskamp
Greet Kerkhoff is een enthousiaste vrijwilliger bij de Mariahoeve.
Greet Kerkhoff is een enthousiaste vrijwilliger bij de Mariahoeve.

PUTTEN Iedereen doet iets bijzonders. De een heeft een speciale of grote verzameling, de ander een leuke hobby en weer een ander kan met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ook zijn er mensen die een bijzondere sport beoefenen. Dit keer vertelt Greet Kerkhoff over haar vrijwilligerswerk bij Museumboerderij De Mariahoeve.

Greet Kerkhoff is vrijwel vanaf het begin bij De Mariahoeve betrokken. Greet: „Corstiaan van den Brink liet in 1907 een boerderij bouwen aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. Maar dat bracht hem niet veel geluk. Zijn vrouw overlijdt in het kraambed in 1916 alsook later twee van zijn zes kinderen. Ze waren geheel zelfvoorzienend: brood werd zelf gebakken en het eigen fruit en groente werden geweckt en ingemaakt. Daarnaast verkochten ze ook eieren en melk. Toen boer Corstiaan de oorlog niet overleefde bleven de drie zussen Geertje, Steventje, Maria samen met hun broer Gerrit achter. Zij runden de boerderij zonder elektriciteit, met water uit een put en een houtkachel als verwarming. Om kleding te wassen, moesten ze bijvoorbeeld eerst hout h..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.