Afbeelding

Oude tijden herleven op het Oogstfeest bij de Mariahoeve

22 juli 2022 om 10:36 Overig

PUTTEN Het traditionele Puttense Oogstfeest vindt op zaterdag 30 juli weer plaats bij museumboerderij de Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. Na drie jaar mag en kan het eindelijk weer. Het Oogstfeest is altijd een gezellig feest vol activiteiten voor jong en oud, voor Puttenaar en toerist. Kortom, hét jaarlijkse evenement van Putten waar men graag naartoe gaat.

Het evenement draait sinds jaar en dag om de rogge, die op een traditionele wijze, met zicht en prik, wordt geoogst. Geheel in de geest van de vroegere bewoners van de Mariahoeve, de gezusters Van den Brink. 

Maar er is nog zóveel meer te doen die dag. Zo treden de Puttense Boerendansers op, dansend op hun klompen en in hun traditionele klederdracht. Er zijn veel kramen waar belangstellenden allerlei zaken die verband houden met het nostalgische boerenleven kunnen zien, kopen of proeven. Ook zijn er oude landbouwwerktuigen en trekkers te bezichtigen. 

Voor de liefhebbers – men vindt het heerlijk of gruwt ervan – is er onder meer melkmoes te koop, bereid volgens oud-Veluws recept. Er vindt de eerste editie plaats van het OPKMZ, het Open Puttens Kampioenschap Maaien met de Zeis. En de sfeer wordt tot grote hoogte gebracht met optredens van het Puttense shantykoor De Kajuitzangers. 

De beheerders van de Mariahoeve kennende zal er ook weer veel lekkers te eten zijn. Een drankje op het schitterende terras van de schenkerij is altijd al een aanrader, maar tijdens het Oogstfeest natuurlijk zeker. Kortom, het belooft weer een leuke, niet te missen editie van het Oogstfeest te worden. 

Het festijn begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Dringend advies: kom op de fiets, dat is gratis. Auto’s worden omgeleid naar een parkeerplaats iets verderop. Parkeren kost 1.00 euro en langs de weg parkeren is niet mogelijk. Meer informatie is te vinden op de website www.mariahoeveputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie