Klaas Bosstraat; Klaas Bos dwong bij vriend en vijand respect af - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Klaas Bosstraat; Klaas Bos dwong bij vriend en vijand respect af

4 aug, 08:00 Een Straatje Om... Overig Sarah Westphal
Afbeelding

PUTTEN Overal op straat is een stukje geschiedenis te vinden. In Een Straatje Om... vraagt de redactie naar de onbekende weg en probeert ze de oorsprong van Puttense straatnamen te achterhalen. 

Een belangrijke straat aan de rand van het centrum van Putten is de Klaas Bosstraat. Vernoemd naar een man die in de eerste helft van de twintigste eeuw erg betrokken was bij zijn woonplaats Putten. Klaas Bos had een bedrijf, waar hij huishoudelijke producten én zijn diensten als koperslager en lood- en zinkwerker verkocht. Dit bedrijf was eerst in de Poststraat en later aan de Dorpsstraat gevestigd.

Bos was een graag geziene man. Klaas Friso beschreef hem als een ,,krachtige persoonlijkheid’’. Hij voegt toe: ,,Hij dwong bij vriend en vijand respect af.’’ En dat kwam wellicht door zijn grote betrokkenheid bij het verenigingsleven in Putten. Hij was onder andere bestuurslid bij de Oranjevereniging en de Rijwielpadenvereniging. Daarnaast wa..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.