Afbeelding
Eigen foto

Van Brenk versterkt De Meeuwen

23 augustus 2022 om 12:20 Overig

PUTTEN Korfbalvereniging De Meeuwen heeft voor het nieuwe seizoen versterking gekregen door de komst van Anouk van Brenk. De 25-jarige speelster uit Houten komt over van Tweemaal Zes.

Van Brenk (25) is op haar vierde begonnen bij de club uit Maartensdijk en heeft van 2015-2018 drie seizoenen gespeeld voor DOS Westbroek. Nu maakt ze de overstap naar De Meeuwen. „De laatste zaalwedstrijd speelden we tegen elkaar en daarna werd ik benaderd door trainers Ruud Willemsen en Arjan Rietel met de vraag wat mijn plannen voor volgend jaar waren en of ik in gesprek wilde gaan. Ik had voor mijzelf besloten te gaan stoppen bij Tweemaal Zes en zelfs helemaal te stoppen met korfbal. Ik wilde kijken hoe dat zou bevallen en of ik het echt zou missen. Maar in de zomer begon het toch te kriebelen en heb ik twee weken geleden besloten om het toch te doen. Nu kan het nog, je wordt ouder en moet er ook niet te lang mee wachten. Bij DOS speelde ik in dezelfde zaal als TZ en kende ik iedereen, dit is de eerste keer echt ergens anders.”

De Meeuwen is met Laura van Winkoop (naar Unitas) en Renske Arendsen (gestopt door werk) twee doelpuntenmakers kwijtgeraakt, maar Van Brenk verwacht niet dat ze die rol zo overneemt. „Ik kan mijn doelpuntjes meepakken maar niet als spits, maar meer allround in het samenspel. Ik kan ook vanuit de korfzône spelen. Ik ben een vrij constante speelster die niet snel door de ondergrens zal zakken.”

Van Brenk is in het dagelijks leven hotel sourcing manager. „Ik zoek hotelkamers voor mensen die door vertragingen en annuleringen gestrand zijn op een vliegveld.”

De speelster zal donderdag haar debuut maken als De Meeuwen om 20.45 uur thuis speelt tegen Dindoa voor de Veluwe Cup. Zaterdag is Unitas of ODIK de tegenstander om 16.30 uur. Dan heeft De Meeuwen haar jubileumdag.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie