Jarin Bruinekreeft (23) wint een reboundduel. Nina Filippini (4) houdt tegenstander Annely Flier in het oog. Foto: Edwin de Kruijf

De Meeuwen wint eerste finale van SKF

10 april 2022 om 23:25 Korfbal

PUTTEN In een volle Meeuwenhal was zaterdag de play-off waar lang naar uit was gezien. Een wedstrijd die erom ging: promotie naar de hoofdklasse stond op het spel. De Meeuwen en SKF, eerste en tweede in hun poule, ontliepen elkaar niet zoveel, maar de Puttenaren maakten in de slotfase het verschil: 24-21.

De supporters trokken alles uit de kast met confettislingers en bierviltjes. De wedstrijd begon ruim een kwartier later nadat de confettikanonnen waren afgeschoten. De start van De Meeuwen was flitsend met doelpunten van Nina Filippini en Jasper Luitjes in de eerste minuut. Maar SKF kwam beter in de partij en Daniël van Munster (ex-De Meeuwen) schoot de bezoekers uit Veenendaal op 4-5. Tot 8-10 wist SKF de voorsprong vast te houden, maar was al te zien dat De Meeuwen de druk opvoerde en de aanval van SKF minder ruimte gunde. Laura van Winkoop, Renske Arendsen en Filippini bogen het om: 12-10.

SKF begon de tweede helft opnieuw goed en kwam van 13-11 op 14-14. De Meeuwen herpakte zich en nam weer een voorsprong van drie punten (17-14), mede doordat Jarin Bruinekreeft na rust zes keer wist te scoren. SKF kwam nog twee keer op een punt, maar Van Winkoop en Bruinekreeft gaven de Meeuwen de marge voor de return: 24-21.

Nina Filippini was voor rust belangrijk met drie goals: ,,We begonnen een beetje moeizaam omdat SKF achterverdedigde. Daardoor liep het in het begin minder en af en toe kwamen we de afspraken niet na, maar we kwamen er steeds beter in. De tweede helft speelden we de goede personen uit.’’

Zelf scoorde ze al na 20 seconden haar eerste schot. ,,Dan zit je wel gelijk in de wedstrijd. Ik had best wel veel spanning voor de wedstrijd, omdat ik normaal altijd in 2 speel. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Het was lekker druk, door corona hebben we heel lang geen volle hal gezien. Nu was de spanning er gelijk af. Het was een mooie pot om te spelen en ik ben blij dat ik mezelf kan laten zien. Bij 10-10 maakte ik er twee achter elkaar. Het was echt hoofdklassewaardig, wie dit wint verdient het ook echt om daar te spelen. Mijn tegenstandster (Annely Flier) had ik van te voren geanalyseerd. Ze schoot best wel zuiver, ze maakte er na rust twee, en verdedigde er wel strak op. Ik kon moeilijk vrijkomen.’’

In haar tweede jaar bij de selectie speelde Filippini (20) haar derde wedstrijd in het eerste. Tegen TZ op 19 maart maakte ze haar basisdebuut. Tegen Wit-Blauw had ze een uitschieter met zeven doelpunten. ,,Een paar dames uit 2 mogen reserve zitten of invallen. Omdat Dorinda Kleijer, een aanvallende dame, haar enkelbanden heeft ingescheurd, hebben ze voor mij gekozen tot zij niet meer geblesseerd is. Ik zit de laatste tijd goed in mijn schot en er vallen er veel in.’’

Filippini verwacht zaterdag in Veenendaal (14.00 uur) opnieuw een spannende wedstrijd. ,,We weten nu goed hoe ze spelen en als we daar goed op trainen verwacht ik dat we zaterdag de punten wel weer mee pakken. Het zal geen groot verschil worden.’’

Marco Jansen

Play-offs overgangsklasse: De Meeuwen - SKF 24-21 (13-11). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 7, Renske Arendsen 6 (1 str.), Laura van Winkoop 5, Nina Filippini 3, Jasper Luitjes 2, Romy Bijsterbosch 1.