Leuck is te vinden op: Dorpsstraat 12-14 in Putten.
Leuck is te vinden op: Dorpsstraat 12-14 in Putten. Madeleen Koldewe-Buwalda

‘Vrouwen laten stralen, daar doen we het voor!’

27 oktober 2022 om 09:00 Overig

PUTTEN ,,Elke vrouw is uniek en elke vrouw is mooi te kleden. Dat is zo leuk aan mijn vak; met persoonlijk en eerlijk advies, de juiste combinaties vinden, waardoor je je zekerder voelt en dat ook uitstraalt!”, vertelt Chantal Pieper met een glinstering in haar ogen vanuit haar boetiek, Leuck.

Als jonge vrouw droomde Chantal al van een eigen kledingwinkel. Ze volgde de opleiding aan de middelbare detailhandelsschool. ,,In de praktijk brengen van datgene wat ik had geleerd kwam er niet van. Ik begon na mijn opleiding administratief werk te doen bij een bank en daarna een pensioenfonds.” Daarna volgde jaren als moeder, totdat haar schoonvader in 2015 overleed. Deze trieste gebeurtenis zette haar weer op het spoor naar het werkveld waar zij ooit van had gedroomd; de modewereld.

KANS Sinds 1998 was de schoonmoeder van Chantal eigenaar van de boetiek ModEls in Putten. Chantal sprong bij na het overlijden van haar schoonvader. Ze ging mee met het inkopen van de kleding en werkte daarnaast in de winkel. Op 1 januari 2020 was het zover, Chantal en haar man Albin namen de zaak over. Een verbouwing volgde. Het pand ging een metamorfose door en werd een hedendaagse boetiek met mooi licht, overzichtelijke rekken en met een alsmaar groeiend aantal merken. ,,Wij wilden de bestaande klanten kunnen blijven bedienen, maar ook een nieuwe en jongere doelgroep bereiken. Door de aanpassingen in het merkenpakket, de verschillende stijlen en ruimere keus, kunnen we nog meer vrouwen mooi aankleden.”

WINKEL In februari 2020 werd de winkel officieel geopend als Leuck. ,,Een prachtig moment! Na de gekke start en de daarop volgende onzeker tijd, is één ding zeker; dit is wat we leuk vinden.” De boetiek kenmerkt zich aan de buitenkant door de twee houten deuren. Binnen is het overzichtelijk. Het licht is sfeervol waar het hoort en helder bij de spiegels. De kleding hangt zo gesorteerd dat in een oogopslag de stijl en de kleur te zien is. Het is een weerspiegeling van Chantal’s persoonlijkheid. Overzichtelijk, warm en hartelijk. Naast de paskamers staat een sfeervolle houten tafel. ,,Hier drinken we vaak een kop koffie met klanten. Er ontstaan regelmatig gesprekken. Soms ook diepgaand.’’

RELATIE MET DE KLANT Emotionele steun hoort bij de boetiek lijkt wel. Deze vakvrouw helpt de vrouwen om zich beter te voelen door hen mooi aan te kleden. ,,Onlangs was er een moeder van een bruid en zij kon geen geschikte outfit vinden. Nadat ik haar had gekleed volgde emoties bij de vrouw. Zij voelde zich mooi en was zo blij met de outfit die zij kon dragen op de bruiloft van haar dochter, dat is waar we het voor doen. Voor elke vrouw.”

ONZE WERELD Naast een hart voor mensen heeft Chantal een hart voor de wereld. Bij de inkoop let zij samen met Albin op de duurzaamheid van de kleding. ,,Wat mij betreft mag fast fashion morgen de deur uit. Daar gaat zoveel ongebruikte kleding een stapel op, dat doen wij niet. Wij gooien nooit kleding weg. Als wij iets hebben wat niet meer verkocht kan worden, dan doneren wij het aan stichting Putten Roemenië Moldavië. Daarnaast kiezen wij voor mooie kleding van goede kwaliteit, dat is duurzaam. Ook wordt al onze kleding gemaakt in geaccrediteerde fabrieken en wordt er veelal in Europa geproduceerd op een eerlijke manier en met oog voor het milieu. En aan onze klanten adviseren wij om bijvoorbeeld een goede kwaliteit broek of rok te kopen en zo nu en dan er iets nieuws op uit te zoeken. Dan is de kledingkast misschien wat minder gevuld, maar dan wel met duurzame en mooie items.’’

SAMEN Een mooie zaak, met oog voor de vrouw en de planeet. Chantal mag zich een echte vakvrouw noemen in de modebranche. ,,Daarnaast is onze vaste kracht, Ingrid, onmisbaar. Zij staat nu zo’n 23 jaar in de winkel en is dus ook een echte vakvrouw!”, voegt Chantal toe. ,,En naast mij staat Albin; we doen het samen.” Het echtpaar vult elkaar uitstekend aan. ,,We vinden het ook echt een voorrecht om samen te werken. We zitten de hele dag op elkaars lip en voor ons werkt dat. Wij vinden het leuk”, aldus de stralende eigenaresse van Leuck.

Leuck is te vinden op: Dorpsstraat 12-14 in Putten, via de webpagina www.leuckmode.nl en op Instagram en facebook @leuckmodeputten.

Madeleen Koldewe-Buwalda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie