Puttenaar Robert Korver is de Prins Carnaval van Amersfoort.
Puttenaar Robert Korver is de Prins Carnaval van Amersfoort. Joyce Kruizenga-Elskamp
Dit doe ik...

Puttenaar Robert Korver is Prins Carnaval van ‘De Carnavalleien’ in Amersfoort

17 november 2022 om 14:00 Overig

PUTTEN Iedereen doet iets bijzonders. De een heeft een speciale of grote verzameling, de ander een leuke hobby en weer een ander kan met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ook zijn er mensen die een bijzondere sport beoefenen. Dit keer vertelt Robert Korver over zijn verkiezing tot Prins Carnaval.

Bijna niemand weet dat Prins Carnaval van Amersfoort dit jaar uit Putten komt. Puttenaar Robert Korver is achter de schermen en in het grootste geheim al een jaar lang bezig met alle voorbereidingen. Zelfs zijn eigen moeder wist niet dat hij de uitverkorene was. 

Robert vertelt: ,,Vorig jaar, direct na carnaval heb ik mij kandidaat gesteld en ben ik door de commissie gekozen tot Prins Tinus 48. En dan beginnen gelijk de voorbereidingen al. Je moet bijvoorbeeld een eigen maatpak laten maken. Je mag dat zelf ontwerpen, maar de kleuren van onze carnavalsvereniging “De Carnavalleien” zijn groen-wit en onze mascotte is een koe. Bij mijn pak hoort een steek met veren voor op je hoofd, een cape en een zelf ontworpen scepter. Om mijn hals draag ik een prinsenmedaille. Onderaan hangt de zogenaamde onderscheiding, die je zelf mag ontwerpen. Ik heb gekozen voor onze mascotte, maar dan in Feyenoord-tenue, want ik ben groot fan van Feyenoord. Ik ga naar alle uit- en thuiswedstrijden en dat weet mijn baas ook: als Feyenoord speelt, dan ben ik er niet...”

,,Overdag ben ik vrachtwagenchauffeur voor een bedrijf in Zeewolde. Ik werk elke avond van 17.00 uur tot een uur of twee, drie ’s nachts. En in het weekend ben ik vrij. Dat komt de komende periode goed uit, want ik ga het erg druk krijgen. Vanaf nu is het elk weekend de traditie om op bezoek te gaan bij andere carnavalsverenigingen uit de regio, zoals bijvoorbeeld Ede of Soesterberg. 

,,Als Prins Carnaval van “De Carnavalleien” word ik ontvangen door hun eigen prins. Wij wisselen dan de persoonlijke onderscheidingen uit. Daar heb ik er 225 van laten maken om uit te delen. Ze kosten zeker acht euro per stuk, dus naast het maatpak en alles wat erbij komt kijken, ben je als Prins Carnaval toch al gauw een paar duizend euro verder. Maar het gaat natuurlijk niet om het geld, maar om de eer.”

Robert vervolgt: ,,Prins Carnaval ben ik trouwens niet alleen. J.P. (spreek uit JéPé, want zo kent iedereen hem) van der Steen is mijn adjudant en Marian mijn begeleider. Zij zorgt er bijvoorbeeld voor, dat alle aankondigingen worden gedaan en zij neemt de onderscheidingen mee. In januari hebben wij traditiegetrouw ‘de seniorenmiddag’, waarbij wij ouderen een geweldige tijd bezorgen. Ook bezoeken wij Reinaerde, een locatie voor mensen met een beperking. En voor wie het leuk vindt om een mooie carnavalsoptocht te zien: op zondag 19 februari 2023 is de grote optocht van Hoogland. Een heel spektakel. Je kunt hier zeker honderd verschillende praalwagens bewonderen en er heerst gewoon een geweldige sfeer. Eind februari kan ik ongetwijfeld moe maar voldaan terugkijken op een geweldig jaar.”

Joyce Kruizenga-Elskamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie