Rood-Wit in de aanval
Rood-Wit in de aanval tvbloeme

Rood-Wit’58 verrassend periodekampioen door winst op VV Barneveld.

20 november 2022 om 18:44 Overig Deel je nieuws

Na eerst op achterstand te zijn gekomen werden de mouwen bij Rood-Wit’58 opgestroopt en er een schepje bovenop gegooid. Aan het eind van de wedstrijd stond de 1-3 winst op het scorebord. Het toetje kwam een half uur later toen bleek dat Fortissomo, dat pas om 15.00 was begonnen, met 1-1 bij SDS’55 had gelijkgespeeld, de periodetitel voor Rood’Wit’58 daarmee een feit was en het feest kon beginnen.

Op sportpark ’t Nieuwe Oost ging de eerste helft gelijk op. Rood-Wit’58 kwam met snelle aanvallen gevaarlijk door maar hetzelfde deed vv Barneveld. Vv Barneveld werd vooral links over de vleugel gevaarlijk door Kobien Alyasi waar de Rood-Wit’58 verdedigers de handen vol aan hadden. Rood-Wit ’58 werd in de 24e minuut links achterin verrast toen een afgeslagen bal bij Johannes Fieret kwam die niet aarzelde en hard binnenschoot, 1-0. Nauwelijks twee minuten later was het al weer gelijk toen Jop van Eyden bij een diepe bal buiten de zestien doelman Rinse Verweij te vlug af was en de bal wist te blokken, de bal kwam bij Ibrahim Ahmed die profiteerde door de bal met een harde schuiver knap binnen te schieten, zijn eerste Rood-Wit doelpunt na lang blessureleed.

De tweede helft begon met een 1-1 stand en er ontstonden over en weer kansen. Aan de ene kant kreeg vv Barneveld een kans door Kobien Alyasi maar Rood-Wit’58 doelman Yorick Hartman als vervanger voor de geblesseerde Joris ten Bolscher redde bekwaam. Aan de andere kant was Rood-Wit’58 gevaarlijk door Jop van Eyden, Ibrahim Ahmed en Marcel van Nieuwenhuizen. Rood-Wit’58 kwamin de 65e minuut op voorsprong toen de bal goed voor het doel werd gebracht door Ibrahim Ahmed. De bal bleef hangen tussen doelman, zijn verdedigers en de Rood-Wit’58 spitsen waar Mark Doppenberg de snelste was en de bal laag het doel in joeg, 1-2.  vv Barneveld ging aanvallender spelen, maar Rood-Wit’58 kreeg hierdoor meer ruimte en ook meer mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst wist Job van Eyden een hoge vrije trap binnen te koppen maar deze goal werd afgekeurd. In de slotfase was het dan toch wel weer raak, invaller Gerwin van Nieuwenhuizen wist op aangeven van Jop van Eyden de bal binnen te schieten en daarmee de wedstrijd definitief te beslissen, 1-3.

Rood-Wit’58 had gedaan wat nodig was maar moest nu wachten op de uitslag van SDS’55 tegen Fortissimo die pas om 15.00 uur was begonnen. Groot was de vreugde dan ook toen na een half uur de bevestiging kwam dat SDS’55 1-1 had gespeeld tegen Fortissimo. Trainer Ramazan Pinarbasi: ,,Een prachtige beloning voor Rood-Wit’58 en een mooi bewijs dat wij op de goede weg zijn en ook steeds beter voetballen. Wij willen zo snel mogelijk terug naar de derde klasse, het liefste door rechtstreeks te promoveren maar dit is al een mooie prijs die we ook echt gevierd hebben.” Eenmaal weer in Veenhuizerveld was het feestje al begonnen en was het nog lang onrustig op sportpark “De Eendracht”.

a.s. Zaterdag speelt Rood-Wit’58 om 14.30 uur thuis de topper tegen Harskamp.

Rood-Wit scoort 1-1
Rood-Wit blokt de bal waarna er gescoord word.