Afbeelding
Eigen foto

Veilig Verkeer Nederland heeft speciaal voor de inwoners van Putten een verkeersveiligheidsquiz ontwikkeld

Overig

PUTTEN Op het Participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland komen regelmatig meldingen binnen van inwoners uit de gemeente Putten. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijkt het alsof mensen de regels niet (meer) helemaal kennen. Zij denken we het wel te weten maar handelen daar niet naar. Veilig Verkeer Nederland heeft speciaal voor de inwoners van Putten een verkeersveiligheidsquiz ontwikkeld. Daarvoor zijn herkenbare situaties in de gemeente gebruikt die gemeld zijn bij het Participatiepunt van Veilig Verkeer Nederland. De quizvragen zijn gemaakt voor wegen en kruispunten waar het verkeersgedrag te wensen over laat.

VVN stelt regelmatig verkeersquizzen op die gebaseerd zijn op meldingen die inwoners via het VVN Participatiepunt hebben gedaan. Doel van een lokale VVN-verkeersquiz is het vergroten van de bewustwording en het bevorderen van een veilig verkeersgedrag. 

VOLGENS WETHOUDER SANDER VAN NIEUWENHUIZEN IS VERKEERSVEILIGHEID SUPER BELANGRIJK

Wethouder Sander van Nieuwenhuizen: “Putten is natuurlijk geen grote stad, maar ook in onze mooie fietsgemeente moet je gewoon uitkijken in het verkeer. Natuurlijk ligt er een belangrijke taak voor de gemeente op het gebied van de verkeersveiligheid. Wij moeten onze wegen zo inrichten dat zowel de automobilisten als de fietsers en voetgangers zich veilig voelen op straat. Daar doen wij onze best voor. Maar dat kunnen wij niet alleen. Hier is ook een belangrijke rol weggelegd voor elke verkeersdeelnemer. Om die reden ben ik heel blij met deze quiz. De quiz nodigt iedereen uit om na te denken over concrete verkeerssituaties in onze gemeente. En dat op een speelse manier. Een prachtig initiatief. Dank daarvoor. Ik ga ‘m zelf doen en ik hoop dat jullie dat ook allemaal doen.”

Test de eigen kennis met de VVN-Quiz voor de gemeente Putten https://verkeersquiz-putten.vvn.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00