Rick van den Brink, in actie (archieffoto).
Rick van den Brink, in actie (archieffoto). Foto: Aalt van de Kamp

Van den Brink keert terug bij SDC Putten

Overig

PUTTEN Rick van den Brink keert na uitstapjes naar Sparta Nijkerk en VVOG na drie jaar terug bij SDC Putten. De 26-jarige Puttenaar kijkt er naar uit om komend seizoen weer in Putten te gaan voetballen. „Ik hoop met mijn ervaring, samen met de ploeg, mooie stappen te kunnen maken.”

Van den Brink doorliep de jeugdopleiding van SDC Putten en debuteerde in december 2014 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht in een bekerduel tegen Berkum. In vijf seizoenen bij het eerste elftal ontwikkelde hij zich tot vaste waarde die de hele linkerflank bestreek. Van den Brink wilde het daarna hogerop proberen en vertrok in 2021 naar Sparta Nijkerk. Door blessures en zware concurrentie was zijn inbreng in de derde divisie beperkt. Ook dit seizoen is er bij het Harderwijkse VVOG weinig zicht op een basisplaats.

Toen SDC Putten hem polste voor een terugkeer, was er snel overeenstemming. De technische commissie is blij dat Van den Brink terugkeert op het oude nest. „Rick is een multifunctionele linkspoot, die bekend staat om zijn strijdlust, energie en wedstrijdmentaliteit en in inzetbaar als middenvelder en verdediger. Hij is een goede aanvulling op de spelersgroep van volgend seizoen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 10 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00