Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

Alleen eigen wedstrijd telt voor SDC Putten

30 mei 2022 om 20:26 Overig

Coach Mark Bakker vond een doelpuntloze remise geen afspiegeling van de wedstrijd. Beide teams kregen meerdere goede mogelijkheden en kansen op een doelpunt. „Volendam wil graag aan de bal zijn en het spel maken. Wij hebben geprobeerd om mee te voetballen en gebruik te maken van de ruimtes die op het veld ontstonden. Dat hebben we bij momenten vanuit de omschakeling erg goed gedaan. We wilden ook wel voetballen, maar dat lukte niet de hele wedstrijd. Af toe speelden we te snel de lange bal.’’

PUTTEN De laatste thuiswedstrijd in de hoofdklasse B van dit seizoen speelde SDC Putten met 0-0 gelijk tegen RKAV Volendam. Achteraf hadden beide ploegen niets aan dit resultaat. SDC Putten zag De Dijk na een late zege passeren in de stand terwijl de Volendammers het kampioenschap aan Urk moesten laten. SDC Putten heeft rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand.

Al na twee minuten schoot Jordy van Selm op de paal en Armando Breda raakte vlak voor rust de lat. Steyn van Ark schoot even later een bal voorlangs. Maar ook Volendam kreeg grote kansen. Joar Terpstra werd omspeeld door Joey Tol, maar de keeper dwong hem zover naar de zijkant dat hij de bal kon pakken. Na rust kreeg Van Selm nog een grote kans die hij met rechts naast schoot. In de slotfase was Volendam nog gevaarlijk een grote kopkans door Daan Steur. Bakker was heel tevreden met het spel en het aantal gecreëerde kansen. „Het enige dat ontbreekt is onze kansen afmaken. We hebben met elkaar verdedigd en gevochten. Daar mogen we trots op zijn.”

Zeker is dat SDC Putten zelf moet winnen en dan afhankelijk is van het resultaat van De Dijk tegen NSC. „Daar hebben we geen invloed op, dus moeten we ons alleen focussen op onze eigen wedstrijd. „ We moeten onze kansen gaan afmaken en daar heel zuinig op zijn. We moeten goed voor de dag komen, ik houd me daarbij vast aan dat we de laatste weken elke keer een goed niveau halen.’’