Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten
Mark Bakker over voorbereiding SDC Putten Marco Jansen

SDC Putten pakt punt in extra tijd

9 mei 2022 om 16:24 Overig

,,Gezien de hele wedstrijd hadden wij over de grootste fases de betere kansen, maar bij 2-1 kregen zij de mogelijkheden om de 3-1 te maken. Dan was het heel moeilijk om terug te komen. In dat opzicht ijs een gelijkspel terecht en overheerst de blijdschap van de 2-2’’, keek de trainer terug.

PUTTEN SDC Putten hield door een doelpunt in de 94e minuut van Jefta van den Broek toch nog een punt over aan de uitwedstrijd tegen Swift in Amsterdam: 2-2. Een welkom punt gezien het zware programma dat de ploeg van Mark Bakker nog te wachten staat.

Hij zag een wedstrijd waarin beide teams aanvallende intenties toonden, maar het aan de bal niet heel goed was. In de eerste tien minuten was Swift dreigend uit twee dode spelsituaties en kon Armando van Breda een fout in de opbouw door de keeper niet afstoffen, omdat zijn inzet werd geblokt. ,,Daarna hadden wij de betere kansen en mogelijkheden en kwamen terecht op 0-1 door een overtuigende goal van Bart Posthouwer uit een voorzet van Noevel Kasmi.’’ Vier minuten later was het echter alweer gelijk, doordat Kasmi een fout in de opbouw beging. ,,Hij speelde een breedtebal in de voeten van hun spits. Er was nog tijd om verdedigend te compenseren maar dat konden we niet. Die goal viel een beetje uit het niets, het zijn foutjes die we niet mogen maken.’’

SDC Putten herstelde zich en kreeg nog een paar mogelijkheden voor de rust. ,,We hadden het goed onder controle en kwamen ook goed de rust uit. We zaten goed in de wedstrijd, tot een voorzet bij de tweede paal werd binnengekopt. Ook daar verdedigden we niet goed genoeg’’, zag Bakker hoe Jelle Spanninga zijn tweede doelpunt maakte. ,,Daarna waren we even van slag en hadden het moeilijk. Zij kregen mogelijkheden om 3-1 te maken en een goal van Jetta werd afgekeurd voor buitenspel, dat was heel twijfelachtig.’’

Uiteindelijk ontsnapte SDC aan de 3-1 doordat een bal van Dario Lovecchio tegen de paal ging. De 2-2 viel ver in de extra tijd. Een voorzet van Lucas Veenendaal werd voor gekopt door Mark Bouwman en door Jetta van den Broek binnengeschoten. Daarna floot de scheidsrechter direct af. Zaterdag speelt SDC Putten thuis tegen nummer twee SC Genemuiden.