Een tweetal biljetten uit een pinautomaat.
Een tweetal biljetten uit een pinautomaat. Pixabay

Geldautomaat aan Verlengde Dorpsstraat in Putten na verplaatsing dagelijks op vaste tijden buiten gebruik gesteld

11 september 2023 om 17:13 Overig

PUTTEN De geldautomaat die stond aan de Verlengde Dorpsstraat 3 wordt verplaatst naar de Verlengde Dorpsstraat 38. Door complicaties ten aanzien van de energieaansluiting is de automaat nu echter tijdelijk helemaal buiten gebruik.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Albert de Bruin (VVD). In de beantwoording wordt aangegeven dat de beschikbaarheid van openbare geldautomaten geen gemeentelijke taak is. 

De eigenaren van Geldmaat-automaten hebben echter wel de wettelijke verplichting de huidige infrastructuur in stand te houden.  Het college onderschrijft hiervan ook het belang. Naar aanleiding van het verzoek van de VVD-er actie te ondernemen om zo snel mogelijk weer een automaat beschikbaar te hebben die dag en nacht toegankelijk is, stelt het college dat dit eigenlijk helemaal geen verantwoording is van het college. 

De Bruin wordt er op gewezen dat de automaten ‘s avonds om 23.00 uur worden afgesloten en de volgende morgen om 07.00 uur weer worden geopend. Geldmaat heeft hiertoe besloten om eventuele aanvallen en ramkraken op de automaten te bemoeilijken. Verder stelt het college dat, in tegenstelling tot wat De Bruin denkt, er momenteel geen wettelijke verplichting bestaat voor een geldautomaat binnen een straal van vijf kilometer.

Volgens het college wordt met de verplaatsing van de geldautomaat nog steeds invulling gegeven aan een raadsbrede motie deze zowel toegankelijk als beschikbaar te houden voor de inwoners van Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie