Afbeelding
Foto Gras en Groen

Tuinonderhoud en ongediertebestrijding voor volop buitenplezier

25 januari 2024 om 09:32 Partnercontent

Een goed onderhouden tuin stelt je in de gelegenheid om optimaal van het buitenleven te genieten. Tuinonderhoud dient elk seizoen plaats te vinden, maar soms heb je niet altijd tijd om dit zelf te doen. Bovendien nodigen de herfst en winter niet per se uit om in je tuin aan de slag te gaan. Gelukkig weet Gras en Groen alles over tuinonderhoud en zijn er een groot aantal allround hoveniers in dienst die staat te popelen om ook in jouw tuin aan de slag te gaan. Hoe belangrijk is het onderhoud van je tuin, hoe houd jij je gazon mooi en wat doe je tegen ongedierte?

Onderhoud van de tuin in de herfst en winter

Tijdens de herfst en winter besteed je al snel minder tijd aan het onderhoud van je tuin. Logisch, want het is meestal geen aangenaam weer om buiten te zitten, tenzij je beschikt over een verwarmde overkapping. Tuinonderhoud stopt echter niet bij deze seizoenen, want bomen verliezen hun bladeren en ook is het nodig om bepaalde bomen, struiken en planten te snoeien. Ontbreekt het je aan groene vingers, heb je geen tijd of heb je advies nodig? Doe een beroep op de hoveniers van Gras en Groen en verzeker je van een goed onderhouden tuin.

Hoe geef je vorm aan gazononderhoud?

Naast snoeiwerkzaamheden en het vervangen van beplanting heeft ook het gazon in de herfst en winter extra aandacht nodig. In veel tuinen zijn gazons te vinden en die vragen om specifiek gazononderhoud. Wanneer gras maaien? Zolang gras groeit en de bodemgrond niet kouder is dan vijf graden Celsius, is grasmaaien probleemloos uit te voeren. Gras bijzaaien is noodzakelijk bij kale plekken in het gazon, terwijl gras verticuteren de gazonbodem losmaakt en afgestorven gras, onkruid en mos verwijdert. Verticuteren en ook het gazon bemesten, vertrouw je met een gerust hart toe aan de professionals van Gras en Groen.

Ongedierte bestrijding in de tuin

Je gazon trekt helaas ook ongenode gasten aan, want wie kent niet de welbekende molshopen? Om die reden ontkom je niet aan ongedierte bestrijding om bijvoorbeeld mollen te verjagen. Engerlingen veroorzaken ook de nodige schade aan je gazon, want de keverlarven vreten aan de wortels van het gazon. Dit geldt ook voor emelten (larven van de langpootmug) die ‘s nachts bovengrondse delen van het gras eten. Ongedierte bestrijding is verder nodig om mieren te bestrijden. Ze trekken bladluizen aan en veroorzaken lelijke, kale plekken in het gazon. Ongedierte bestrijden is gelukkig mogelijk met diervriendelijke en bewezen, effectieve middelen.

Gras en Groen voor advies op maat en passende producten

Slokken tuin- en grasonderhoud te veel van jouw tijd op en heb je behoefte aan gemotiveerde hoveniers? Gras en Groen heeft ervaren hoveniers in dienst met veel kennis en ervaring in het onderhouden van tuinen. Behalve het ontwerpen van grote en luxe tuinen weten ze ook precies wat er nodig is om jou van je tuin te laten genieten. Advies op maat nodig van een specialist of zoek je specifieke producten voor ongedierte bestrijding? Voor hulp, onderhoud en ontzorging neem je contact op met de professionals van Gras en Groen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie