Afbeelding
Foto door Sarah Blocksidge via Pexels

8 tips om je website beter vindbaar te maken in 2023!

5 februari 2023 om 00:00 Partnercontent

Als je een website hebt, wil je dat die vindbaar en zichtbaar is. Je wilt dat mensen je website kunnen vinden als ze ernaar zoeken in Google of een andere zoekmachine. De vraag is - hoe krijg je dat voor elkaar? Gelukkig zijn er veel manieren om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines en gemakkelijk te vinden is. In dit artikel bekijken we acht tips die je vandaag kunt gebruiken om je website beter vindbaar te maken. Laten we beginnen! 

SEO Optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization en omvat het optimaliseren van de technische aspecten van je inhoud, zodat zoekmachine bots (zoals die van Google) deze gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren. Dit omvat zaken als het gebruik van passende titels, meta beschrijvingen, header tags (H1’s), het juiste gebruik van zoekwoorden, en het schrijven van langere stukken inhoud die goed gestructureerd en gemakkelijk te lezen zijn. Al deze elementen zorgen ervoor dat je inhoud hoger in de resultaten pagina’s van de zoekmachines (SERP’s) verschijnt. Hieronder vertellen we je er graag meer over! 

#1 Begin met zoekwoorden

Onderzoek welke zoekwoorden en zinnen het beste beschrijven wat je aanbiedt en voeg ze toe aan je inhoud. Dit zal klanten helpen snel te herkennen wat ze zoeken op zoekmachines, en hen ertoe aanzetten je site te bezoeken. Ga zelf aan de slag of kies voor SEO uitbesteden!  

#2 Schrijf inhoud van hoge kwaliteit

Als je eenmaal de beste zoekwoorden hebt geïdentificeerd, gebruik ze dan in inhoud die speciaal geschreven is voor zoekmachine optimalisatie. Je inhoud moet origineel zijn en relevant voor wat klanten zoeken als ze zoeken naar iets dat met je bedrijf te maken heeft. Naast artikelen op je eigen website, kun je ook kiezen voor linkbuilding uitbesteden waarbij je relevante links naar andere sites creëert. Dit heeft als doel om meer bezoekers op jouw website te krijgen. 

#3 Gebruik meta-beschrijvingen

Neem op alle pagina’s van je website meta beschrijvingen op. Een meta beschrijving is een HTML-tag die een korte samenvatting geeft van de inhoud van een bepaalde pagina, en helpt zoekmachines de context van de pagina-inhoud te begrijpen, evenals de relevantie ervan voor zoekopdrachten van klanten. 

#4 Afbeeldingen en video’s optimaliseren

Zorg ervoor dat alle afbeeldingen, video’s en andere media beschrijvende titels en ALT-tags hebben, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn via de zoekfunctie voor afbeeldingen van Google of andere mediaspecifieke functies van zoekmachines. Het is ook belangrijk om afbeeldingen te comprimeren, zodat ze snel laden op zowel mobiele apparaten als desktop computers, waardoor de gebruikerservaring in het algemeen verbetert. 

#5 Interne links toevoegen

Door relevante pagina’s binnen je website aan elkaar te koppelen, kunnen bezoekers gemakkelijk navigeren tussen verschillende secties of pagina’s met informatie over hun oorspronkelijke vraag of interesse in je bedrijfsaanbod - waardoor de kans toeneemt dat ze langer blijven bladeren door meerdere pagina’s en dus de kans op conversie naar betalende klanten of abonnees later toeneemt!  

#6 Maak overtuigende titels en koppen

Titels dienen als indicatoren voor gebruikers over wat voor soort inhoud er op elke pagina binnen een website te vinden is; koppen verdelen paragrafen in verteerbare brokken, waardoor het voor lezers gemakkelijker wordt om tekst door te bladeren als dat nodig is. Zowel titels als koppen moeten relevante zoekwoorden bevatten, zodat wanneer gebruikers deze elementen tegenkomen tijdens het online zoeken, hun aandacht ernaar toe wordt getrokken! 

#7 Bouw backlinks

We hebben het al eerder benoemd, maar backlinks zijn heel belangrijk voor de groei van jouw website! Backlinks zijn dus links van externe websites die terugverwijzen naar de jouwe - hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt die terugverwijzen naar jouw website, hoe hoger je scoort in de SERP’s. Het opbouwen van relaties met beïnvloeders om die felbegeerde backlinks te krijgen is hier essentieel; maar dat geldt ook voor het onderhouden van relaties met bestaande partners die misschien al gevestigde links hebben die naar jouw website leiden. 

#8 Monitor je resultaten en pas ze aan

Houd in de gaten hoe goed elke strategie werkt door de statistieken te controleren, zoals organisch verkeer, de tijd die op de site wordt doorgebracht en het bouncepercentage. Je kunt de gegevens hierop aanpassen en wees vooral niet bang om nieuwe tactieken te proberen als iets niet goed genoeg werkt!  

Daar heb je het - 8 tips om ervoor te zorgen dat mensen je website gemakkelijk online kunnen vinden als ze zoeken naar informatie die te maken heeft met wat je aanbiedt! SEO kost tijd, maar als je het goed doet, kan het geweldige resultaten opleveren. Veel succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie