Freelance tekstschrijver Cynthia Lukassen geeft ondernemers training om écht goede teksten te leren schrijven
Freelance tekstschrijver Cynthia Lukassen geeft ondernemers training om écht goede teksten te leren schrijven Michelle Melissen (Fotostudio Misabelle)

“Beter gevonden worden met knettergoede online teksten”

30 december 2022 om 10:46 Lokaal Deel je nieuws

Edese blogster Cynthia Lukassen schrijft maandelijks voor 10.000 tot 20.000 lezers over o.a. minibiebs, lekker eten en moederschap. Vanaf februari gaat ze andere ondernemers en bloggers helpen om ‘knettergoede’ online teksten te leren schrijven. “Want als je weet hoe je een écht goede online tekst moet schrijven, kun je zoveel mensen bereiken. En dat gun ik iedereen!’

Schrijven is altijd haar passie geweest. Een boekje en pen droeg ze eigenlijk al zo lang ze kan herinneren met zich mee. Inmiddels heeft ze een goedlopend blog en helpt ze als freelance tekstschrijver andere bedrijven om online beter gevonden te worden.

Cynthia: “Maarre… toen ik in 2017 mijn blog Cynspirerend begon, schreef ik vooral om mijn ei kwijt te kunnen. Van zoekmachine optimalisatie, kernboodschappen en alt-teksten wist ik nog helemaal niets af. Mijn blogs werden toen vooral gelezen door familie en vrienden.”

De afgelopen jaren werd de Edese steeds enthousiaster over het bloggen en leerde ze steeds meer bij. Over SEO optimalisatie bijvoorbeeld. Of “babbelen met Google”, zoals Cynthia het liever noemt.

“Veel mensen denken dat ze moeten schrijven voor Google om beter online vindbaar te worden. Daar ben ik het niet mee eens. Google gaat echt niets van je kopen of je teksten lezen hoor. Je schrijft voor je ideale lezer.” Zegt de Edese online tekstschrijver stellig.

Maar zoekmachines links laten is ook niet de bedoeling. “91 procent van de Nederlanders zoekt via Google. Het is zonde als je daar niks mee doet als je een online tekst schrijft. Door slim te ‘babbelen met Google’ help je jezelf aan meer lezers. En dat kan ik je leren.”

Een knettergoede online tekst schrijven gaat ook om weten wie je zelf bent. “Eén van de mijn belangrijkste adviezen: Schrijf waar je van gaat kwispelen!” Aldus de Edese blogger.

“Via mijn blog krijg ik bijvoorbeeld regelmatig aanvragen binnen om te schrijven online casino’s. Ik kan er goed geld mee verdienen, maar doe het niet. Waarom? Het past totaal niet bij mij en mijn blog. Als ik het wel doe, gaat mijn lezer dat geheid merken en ook dat heeft uiteindelijk effect op mijn ranking bij zoekmachines. Bovendien gaat het ten koste van mijn eigen schrijfplezier.”

Tijdens de training ‘Online teksten schrijven’ leert Cynthia ondernemers en bloggers met een eigen website wat wél de belangrijkste basis aspecten zijn voor het schrijven van écht goede online teksten.

Mensen kunnen kiezen voor exclusieve 1-op-1 begeleiding, maar kunnen ook deelnemen aan een groepstraining met 3 tot 5 deelnemers in Bennekom. De training bestaat uit 4 ochtenden inclusief persoonlijke feedback op je geschreven teksten.

“Ik vind het belangrijk dat er echt ruimte is voor vragen, aandacht en om te sparren. Als de deelnemers vol enthousiasme, nieuwe kennis en inspirerende ideeën de deur uitgaan, is mijn missie geslaagd!”

De eerstvolgende training vindt plaats in Bennekom en start op 21 februari. 

Ga voor meer informatie of om je direct aan te melden naar www.cynspirerend.nl/training

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie