Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo stijl je een intieme woonkamer: 4 tips

20 oktober 2020 om 16:41 Partnercontent

Zit je met je handen in het haar omdat je niet weet hoe je jouw intieme woonkamer het best kunt stijlen? Dat is nergens voor nodig! Er zijn genoeg oplossingen om een kleinere woonkamer zo efficiënt en gezellig mogelijk in te richten. Zo kun je het best gebruik maken van lichte tinten en zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen laten schijnen. Je creëert bijvoorbeeld eenvoudig een mooie natuurlijke lichtinval door middel van houten lamellen. Door de lamellen in de gewenste positie te tuimelen valt het zonlicht prachtig verdeeld over de woonkamer!

Lichte kleuren

Om de woonkamer in één klap ruimtelijker te laten ogen kun je in de basis het best werken met lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs of beige. Wanneer je wat meer kleur in de woonkamer wil brengen kun je dat het best doen door kleurrijke accessoires toe te voegen. Hierdoor blijft de basis licht en ruimtelijk, maar krijgt de kamer wel een persoonlijke touch.

Speel met het licht

In een intieme woonkamer is het extra belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Door de juiste raamdecoratie op te hangen kun je er op ieder moment van de dag zelf bepalen hoeveel daglicht er naar binnen mag vallen én waarborg je jouw privacy. Wij zijn voor dit soort situaties fan van houten lamellen en shutters op maat. Waarom? Doordat houten lamellen en shutters zijn opgebouwd uit beweegbare lamellen, bepaal je zelf de hoeveelheid daglicht door de lamellen in de gewenste positie te tuimelen. Zo valt er overdag voldoende daglicht naar binnen en sluit je de lamellen ‘s avonds wanneer je ongestoord op de bank wil cocoonen!

Creëer ruimte met meubels

Wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten ga je er eigenlijk vanuit dat de meubels ook van klein formaat moeten zijn, zodat je de ruimte zo goed mogelijk kunt benutten. Door veel kleine ruimtes in je woonkamer te maken creëer je verschillende ‘net niet’ plekjes. Realiseer je dat je niet alles nodig hebt in een woonkamer en richt je juist op de plekken die voor jou belangrijk zijn. Wat vind jij belangrijk om wél te hebben? Vind jij het belangrijk om op een grote loungebank te kunnen relaxen of is het voor jou belangrijker om aan een grote eettafel met familie en vrienden te kunnen natafelen? Richt je dan vooral op de plek die voor jou het belangrijkst is. Zo richt je jouw woonkamer zo efficiënt en ruimtelijk mogelijk in!

Efficiënte bergruimte

In een kleine woonkamer wil je dat bergruimte zo min mogelijk plek inneemt, want deze ruimte kun je natuurlijk wel beter benutten. Werk voor extra bergruimte de hoogte in. Kies voor een smalle hoge kast waar je diverse spullen in kwijt kunt, hang simpele planken aan de muur waarop je kunt spelen met accessoires en kleed één van de wanden bijvoorbeeld aan met fotolijsten. Zo benut je de ruimte van top tot teen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie