Afbeelding
Foto door nessy74 form PxHere

Vakantie vieren in ons buurland? 4x inspiratie

20 oktober 2020 om 16:43 Partnercontent

België is een schitterend vakantieland en we zijn dan ook veel te vinden bij onze zuiderburen. Ben jij nog op zoek naar een mooie locatie in België waar je jouw vakantie door kunt brengen? Natuurlijk weten we hoe leuk een vakantiehuis Ardennen kan zijn, welke steden je kunt bezoeken en welke populaire kustplaatsen een absolute must zijn. Toch zijn er tal van mooie vakantiehuizen België te vinden in de meest bijzondere plaatsen. Hier vind je 4x inspiratie voor een vakantie in België!

1: Volop genieten aan de Maas

De rivier de Maas ontspringt in het noordoosten van Frankrijk en stroomt via België naar Nederland. In België stroomt de rivier vanaf Namen naar Luik: tussen deze twee steden zijn dus genoeg mooie vakantiehuizen te vinden. Voor een huisje aan het water zit je hier dan ook goed. Je verblijft hier aan de rand van de Ardennen en dat betekent dat je volop kunt genieten van schitterende natuur. Ontdek de vele kanten van het water, maak boottochten en beklim de rotsen. Onder andere Les Grand-Malades in Namen is een mooiste van de klimlocaties in België aan de Maas.

2: Ontdek de vele kanten van Gent

Iedereen kent de steden Antwerpen, Brussel en Brugge, maar ook Gent is een absolute aanrader om te bezoeken. Met een vakantiehuis in Gent ben je verzekerd van een veelzijdig verblijf. Gent heeft een aantal unieke bezienswaardigheden die je kunt gaan bezichtigen, waaronder Het Belfort van Gent, de Sint-Baafskathedraal en de waterburcht Gravensteen. Gent is daarnaast ook een ideale bestemming voor leuke winkels, gezellige restaurants en levendige cultuur. 

3: Fotogeniek Dinant in de Ardennen

De plaats Dinant ligt in de Belgische Ardennen en is de ideale bestemming voor je sportieve vakantie in België. Zo kun je hier onder andere rotswanden beklimmen, wandelen, fietsen, mountainbiken en meer. Het helpt ook mee dat Dinant er prachtig uitziet: alsof het regelrecht uit een sprookjesboek komt. Vakantie met kinderen of familie? Dan is het mooie Dinant zeker een aanrader!

4: De Panne aan de Franse grens

Op zoek naar een mooi vakantiehuis aan zee? Maak kennis met badplaats De Panne, een schitterende locatie in het zuidwesten van België. Hier vind je alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. De Panne ligt aan het strand, vlakbij de Franse grens. Onder andere de stad Duinkerke is gemakkelijk te bereiken. Verder heeft De Panne een schitterend natuurreservaat en vind je hier Plopsaland De Panne. Er is hier dus voor ieder wat wils!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie