Afbeelding
Pull-over

Hoe draag je een pull-over met overhemd stijlvol

2 november 2020 om 09:37 Partnercontent

Naar mate de herfst is gevorderd en de winter in aantocht is, begint het toch wel onaangenaam koud te worden. Alleen een overhemd dragen tijdens het werk is te koud. Hier zijn een aantal oplossingen voor. Of het dragen van een ondershirt of het dragen van een pull-over over het overhemd. Het dagen van een sweater, pull-over of trui over je overhemd is een iconische combinatie in de herenmode wereld. Toch moet je wel bepaalde regels in acht nemen met betrekking tot combinaties van kleuren en motieven. Hoe doe je dat? In dit artikel kom je erachter. Lees dus snel verder.

Een sweater over je overhemd: formeel of informeel?

Het dragen van een pull-over over het overhemd heen is niet alleen smaakvol, maar dan ben je direct van alle markten thuis. Formele en informele dresscodes staan het dragen van een sweater over het shirt toe. Daarbij is het kiezen van de hals van de sweater of trui cruciaal. Dit bepaalt of de outfit casual of chic is.

De ronde hals

Het dragen van een hals die rond is, zorgt ervoor dat het overhemd relatief minder te zien is. Bovendien heeft een ronde hals een ingetogen ofwel zachte uitstraling.

De V-hals

Mannen die een trui of sweater in de kast hebben met een V-hals komen formeel voor de dag. De V-vorm in de hals heeft een sterkere indruk, doordat het een gestroomlijnde uitstraling heeft. Elke zakelijke gelegenheid met een chique dresscode is geschikt voor een sweater met deze halsconfiguratie. Feesten en partijen lenen zich daarnaast ook perfect voor het dragen van een pullover met V-hals. Alleen zorg er dan voor dat het overhemd gedeeltelijk onder de sweater vandaan komt.

Overhemd-pullover: mogelijkheden tot combineren

Wanneer je van plan bent om truien en overhemden tegelijk te gaan dragen, is het van groot belang om de goede kleuren te kiezen. Een combinatie die altijd kan en veilig is, is het overhemd met een witte kleuren dragen onder een sweater. De veiligheid spreekt misschien erg aan, maar op gebied van stijl laat het te wensen over.

Een combinatie die nooit mis kan gaan is een licht overhemd met een donkere pullover. Tevens kan een denim overhemd gemakkelijk onder een sweater met een groene kleur. Dit is wel voor de man die graag experimenteert met zijn look.

Voor de mannen die vaak een das dragen, is er geen reden om een heren pullover niet over het overhemd aan te doen. Alleen, combineer dassen met felle kleuren met een sweater die blauw of zwart is en draag een bijpassend wit overhemd.

Schoenen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zorg voor een passende uitstraling van de schoenen. Casual gympen kunnen prima op een buurtfeest, maar draag deftige schoenen naar een bruiloft.

Ben je op zoek naar een nog chiquere look, voeg dan een colbert toe aan de outfit. Pas op, het dragen van een colbert over een sweater met daaronder een overhemd kan erg warm zijn. Voordeel is wel, dat een jas in dit geval thuis gelaten kan worden. Verder zijn presentaties op school of op het werk hier perfect voor.

Kies een pullover die bij je past

Zaken waaraan gedacht moet worden voordat er een aankoop wordt gedaan, is natuurlijk de maat. In geval van een te grote maat, zal een outfit er gauw niet verzorgd uitzien. Kies bovendien een slim fit overhemd voor eronder met een deftige kraag. Een prachtige klassiek voorbeeld is een kent- of straight point kraag. Voorkom daarnaast dat een t-shirt doorschijnt. Tenslotte is dragen van een poloshirt echt vloeken in de kerk. Doe dit niet. Winkels als overhemden.com, helpen jou graag bij het vinden van de juiste pullover, trui of sweater om te dragen over een overhemd. Neem eens een kijkje op de website!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie