Afbeelding
Foto door bitcointere form PxHere

Wat doet de Bitcoin koers in week 14? En hoe gaat het met Sushiswap?

8 april 2021 om 08:52 Partnercontent

Er is een hoop gaande rondom Bitcoin. De prijs vliegt een beetje heen en weer tussen de 50 en 60 duizend Amerikaanse Dollar en er zijn inmiddels steeds meer grote partijen die Bitcoin als een geldig betaalmiddel zien. Sinds kort kun je bijvoorbeeld een Tesla aanschaffen met Bitcoin. Ook zijn grote transactieproviders zoals VISA en PayPal om. Bij de checkout bij bijna 30 miljoen bedrijven die zijn aangesloten bij PayPal, kun je binnenkort als Amerikaanse klant betalen met je favoriete cryptocurrency.

Dit heeft logischerwijs een positief effect op de Bitcoin koers. Waar in december van vorig jaar nog een all time high van in de twintig duizend werd genoteerd, staat de Bitcoin koers inmiddels al een maand in de 50.000 dollar plus zone.

Natuurlijk worden met name de ontwikkelingen rondom de koning van alle cryptocurrency, Bitcoin, nauwlettend in de gaten gehouden, maar ook de kleinere coins ontbreken niet in het dagelijkse nieuws. Juist de kleinere coins en jongere projecten profiteren uitstekend van de toenemende interesse. Veel van de jongste crypto projecten kunnen nog niet op de grote crypto exchanges verhandeld worden, maar kunnen worden ingeruild – of geswapped – via DeFi platforms zoals Sushiswap, Uniswap of Pancakeswap.

Sushiswap, Uniswap en PancakeSwap

Als je het zo leest dan wordt er heel wat afgeswapped in de wereld. En dat is ook zo! De drie immens populaire platforms Sushiswap, Uniswap en PancakeSwap draaien dag en nacht door om hun gebruikers te voorzien van razendsnelle mutaties in hun crypto portfolio. Met name de ERC20-tokens op de Ethereum chain doen het ongelofelijk goed, maar leggen door de vele transacties ook direct de zwakke plek van het Ethereum netwerk bloot, de schaalbaarheid.

Doordat de transacties relatief langzaam verwerkt kunnen worden, ontstaan er wachtrijen. Daardoor lopen ook de afhandelkosten per transactie flink op en zien gebruikers de verhoudingsgewijze kosten van het gebruik van Uniswap en Sushiswap sterk oplopen. Dat heeft weinig te maken met de platforms zelf, het ligt puur aan de transactiekosten op de Ethereum-blockchain.

Wil je dus verschillende ERC20-tokens met elkaar omwisselen? Dan kun je erop rekenen dat je hier flink de portemonnee voor zult moeten trekken. Geen probleem natuurlijk als je daarmee leuk kunt investeren in een pareltje, maar over het algemeen duurt het door de gas fees van Ethereum even voordat je aankoop je ook daadwerkelijk winst gaat opleveren.

Sushiswap versus PancakeSwap

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief dan de ERC20-tokens? Dan kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de Binance Smart Chain. BSC maakt het mogelijk om via Pancakeswap weer een hele andere stroming aan interessante en hoopgevende nieuwe crypto projecten aan te boren. En het goede nieuws? De kosten voor de swaps op het BSC zijn aanzienlijk gunstiger geprijsd dan de swaps op de ERC20-platforms.

Toch is er voor Sushiswap en Uniswap veel te zeggen. Het is voor heel veel crypto traders de enige kans om hun handen op gewilde tokens van de nieuwere crypto projecten te leggen. Heb je dus echt een heel goed gevoel bij een token met een lagere market cap? Dan kun je wat dat betreft uitstekend terecht op de platforms Sushiswap en Uniswap.

Loop je toch tegen de transactiekosten of Ethereum gas fees aan? Overweeg dan vanuit de Bitcoin koers eens wat Binance Coin (BNB) aan te schaffen om die vervolgens op Pancakeswap om te wisselen voor een interessante coin via de Binance Smart Chain.

Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency en de laatste Bitcoin koers tot je nemen? Kom dan gerust eens langs op onze website!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie