Afbeelding
Brede banden step

E-scooters winnen aan populariteit in Nederland

21 juli 2021 om 07:44 Partnercontent

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een duurzame oplossing om van A naar B te komen. Zo laten we de auto vaker staan, om met de (elektrische) fiets naar het werk of bijvoorbeeld familie te gaan. Ook wordt de auto op benzine vaker vervangen voor een elektrisch model. Naast de elektrische fiets en de elektrische auto is ook de elektrische scooter, vaak afgekort tot e-scooter, sterk in opkomst. Met name de brede banden step wint op hoog tempo aan populariteit. Dit specifieke model e-scooter wordt onder meer gebruikt voor teamuitjes of een uitje met de familie. Ook voor een particulier biedt dit model voordelen. De e-scooter met brede banden ligt stabiel op de weg en biedt je een comfortabele rit. In dit artikel lees je meer over de groeiende populariteit van de elektrische scooter.

Lithium accu van e-scooters kan steeds meer aan 

De capaciteit van de lithium accu in e-scooters wordt voortdurend verbeterd. Voordeel hiervan is logischerwijs, dat je langere stukken kunt rijden zonder de accu tussentijds op te moeten laden. Overigens is dat laatste heel eenvoudig! Bekijk de escooter lithium accu gebruiksaanwijzing alvast eens, om te zien welke mogelijkheden je hebt. Zo kun je de accu loskoppelen van de e-scooter, om deze ergens binnen op te kunnen laden. Handig, wanneer er geen stopcontact zit in de buurt van de stalling voor je elektrische scooter. Waar je voor een elektrische auto een losse laadpaal nodig hebt, kun je de accu van een e-scooter opladen bij een regulier stopcontact.

 Verschillen in de capaciteit van accu’s 

Wanneer je de aankoop van een e-scooter overweegt, is het raadzaam goed naar de capaciteit van de accu in de e-scooter te kijken. Let daarnaast op het verbruik van de e-scooter. Vaak drukt men het verbruik uit in het aantal Watt per kilometer.


 Motor van 2.000 Watt voldoende in Nederland 

De accu is niet het enige punt om rekening mee te houden, zo stelt Fastfuriousscooters.nl. Het is minstens zo belangrijk om naar het vermogen van de motor in de elektrische scooter te kijken. Men drukt het vermogen uit in aantal Watt. Vermogens lopen uiteen van 500 Watt tot zelfs 3.000 Watt. Voor het gebruik van een e-scooter in Nederland is een vermogen van 2.000 Watt voldoende. Je kunt hiermee in vrijwel iedere situatie uit de voeten. Zou je de elektrische scooter in bergachtige gebieden buiten Nederland gebruiken, dan is een vermogen van 2.000 Watt onvoldoende.

Voordelen van een elektrische scooter 

Voornaamste voordelen van een elektrische scooter zijn de lage kosten voor het gebruik hiervan en de duurzaamheid. Een elektrische scooter belast het milieu veel minder zwaar dan een model op benzine. Daarbij kun je de accu opladen aan de hand van zonnepanelen op het dak van je woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie