Afbeelding
Shutterstock

Reclame maken met aanstekers populairder geworden

23 juli 2021 om 07:43 Partnercontent

Ondernemers zijn voortdurend op zoek naar kansen om hun bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentieel geïnteresseerde klanten. Hoewel bedrijven hierbij steeds meer inzetten op online kansen, is ook offline marketing nog altijd een belangrijke component in het verhogen van de omzet van organisaties. Onderdeel van deze offline marketing is het uitdelen van relatiegeschenken. Aanstekers bedrukken en weggeven is er een voorbeeld van. In de afgelopen jaren blijkt dat het aantal bedrijven wat inzet op deze bedrukte aanstekers is toegenomen. Gek is dat niet, want aanstekers behoren al jaren tot de belangrijkste persoonlijke bezittingen van veel mensen. In die zin, dat zij altijd een aansteker op zak of in ieder geval bij de hand hebben.

Aanstekers in verschillende varianten verkrijgbaar

Aanstekers zijn er in tal van verschillende soorten, afhankelijk van het doel waarmee deze gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een goedkope aansteker van plastic, of luxe aanstekers van stevigere materialen. Wanneer je kiest voor het weggeven van bedrukte aanstekers om op die manier de omzet van je bedrijf te verhogen, is het belangrijk om na te gaan welke boodschap je uit wilt dragen. Onder jongeren zal een plastic aansteker goed ontvangen worden. Bij zakelijke relaties mag de aansteker wel iets luxer zijn. Het past bij de uitstraling van de organisatie.

Lang niet iedereen gebruikt aanstekers om te roken

Vaak wordt bij aanstekers direct de associatie gemaakt met rokers. Gek is dat vanzelfsprekend niet, daar het gros van de gebruikers van een aansteker rookt. Toch gebruikt lang niet iedereen een aansteker om te roken. Ook wanneer men niet rookt kan een bedrukte aansteker een leuk relatiegeschenk zijn. Gebruik de aansteker bijvoorbeeld om de vuurkorf aan te steken in de zomermaanden, of steek er de kaarsen binnen mee aan. Het helpt mensen een hele knusse sfeer te creëren in huis. Doordat de aansteker lang niet altijd gebruikt wordt om te roken, is het voor een groot aantal bedrijven een aantrekkelijk relatiegeschenk.

Bedrukte aanstekers uitdelen tijdens een beurs

Een losse bedrukte aansteker als relatiegeschenk uitdelen zal wellicht wat gek gevonden worden. Beter is het om de aansteker te combineren met andere kleine geschenken. Maak bijvoorbeeld een leuk borrelpakket met een wijntje, een zakje nootjes en een of twee kaarsen. Zo is direct duidelijk waarvoor de aansteker gebruikt kan worden. Het voorkomt dat men denkt dat een organisatie roken stimuleert. Iets wat bedrijven juist proberen tegen te gaan in de huidige tijd. Ook tijdens een beurs kan het uitdelen van bedrukte aanstekers een goed idee zijn. De aanstekers zijn makkelijk mee te nemen en eens wat anders dan de klassieke bedrukte pen. Iets wat veel bedrijven standaard al geven op een beurs en daardoor minder effect heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie