Afbeelding
Foto: Pixabay

Het beste moment om te gaan beleggen

10 maart 2022 om 07:11 Partnercontent

Je hebt alle mogelijkheden om te investeren op een rij gezet. Je weet wat de voor- en nadelen zijn. Uiteindelijk ben je eruit: je gaat beleggen. De vraag is alleen nog wanneer je begint met beleggen. De aandelenmarkt kent immers continu pieken en dalen, zeker op losse onderdelen. Dus wanneer stap je in? In dit artikel geven we je tips voor het nemen van die beslissing.

Het aloude gezegde klopt nog steeds

De aandelenmarkt lijkt wel op de woningmarkt: er is altijd iets aan de hand en in goede tijden lijkt de rendementen tot in de hemel te reiken. Op zulke momenten denk je misschien dat je de boot hebt gemist. Dat is ook zo, zullen beleggingsexperts je vertellen wanneer je het vraagt. Zij zullen altijd volhouden dat je beter gisteren dan vandaag kunt beginnen met beleggen. Daarmee heb je ook je antwoord te pakken op de vraag wanneer je het beste kunt starten met aandelen kopen: in principe is er geen ideaal moment om in te stappen. Dus begin gewoon vandaag en stap even over je korte-termijn-focus heen. Het gaat om de lange termijn. Na dips volgen koersstijgingen!

Je wordt echt niet zomaar schatrijk

Succesverhalen zijn er altijd, want die scoren zo goed in de media. Maar eerlijk is eerlijk: je wordt echt niet zomaar schatrijk als je gaat beleggen. Zelfs niet als je tijdens de kredietcrisis allemaal goede keuzes had gemaakt. Natuurlijk levert dat wel rendement op, maar de échte positieve financiële klappers zijn voor een groot deel toeval. Feit is namelijk dat tijdens een crisis de meeste mensen veel geld verliezen. Daarom is het belangrijk om verder te kijken dan een dip, hoe groot die ook is. Volg de lijn op langere termijn en je ziet dat hij meestal stijgt. Daar gaat het om.

Alle begin is moeilijk

De beurs kan heel overweldigend zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten beleggingen te vinden en eigenlijk moet je je in alles goed verdiepen voordat je instapt. Het spreekt dus vanzelf dat het begin behoorlijk moeilijk kan zijn. Start daarom met een klein bedrag en bouw je vermogen langzaam op, tegelijk met je kennis over de beurs. Weer een reden om direct te beginnen met beleggen: je hebt toch nog een lange periode voor de boeg waarin je een beginner bent. Zodra je wat meer op de hoogte bent van de koersbewegingen, kun je misschien met wat hogere bedragen gaan beleggen. Totdat je jezelf met recht een expert durft te noemen en vol vertrouwen investeert.

Let op: beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie