Thijs van de Meeberg speelde een stuk uit zijn nieuwe voorstelling 'Meer dan mogelijk'.
Thijs van de Meeberg speelde een stuk uit zijn nieuwe voorstelling 'Meer dan mogelijk'. Marieke Michielsen

Klapstoel Kabaret: huiskameroptreden in de openlucht

27 juli 2020 om 11:51 Podiumkunsten

PUTTEN Cabaretiers Thijs van de Meeberg en Kiki Schippers kwamen zondag 26 juli naar Landgoed Schovenhorst voor een middag en avond Klapstoel Kabaret. Het publiek nam plaats op klapstoelen en genoot zo van een soort huiskameroptreden in de openlucht. Er werd veel regen voorspeld, maar zowel bij het middagoptreden als in de avond brak de zon door. Van de Meeberg deed de aftrap. Het duurde even voordat hij het publiek mee wist te krijgen in zijn verhaal, maar uiteindelijk kreeg hij zeker de lachers op zijn hand. Kiki Schippers wist met haar gevoelige en soms hilarische liedjes vanaf de eerste minuut het publiek mee te voeren. Alleen het verkeer over de Garderenseweg verstoorde af en toe de betoverende muziek.

De cabaretiers namen zelf het initiatief voor de Klapstoel Kabaret-voorstellingen. Ze willen vooral meters maken op het podium. Dat kon de afgelopen maanden niet vanwege het coronavirus. Hun optredens op Schovenhorst zijn try-outs van hun voorstellingen die ze in het najaar weer in de theaterzalen hopen te kunnen geven. Rendabel zijn de Klapstoelvoorstellingen voor vijftig mensen zeker niet. De cabaretiers haalden zelf een deel van het benodigde geld op via een crowdfundingsactie.

Op zondag 23 augustus is er nog een Klapstoel Kabaret-voorstelling. Cabaretiers Anne Neuteboom en Pieter Verelst treden dan op. De middagvoorstelling is al uitverkocht, maar voor de avond zijn nog kaarten à 15 euro beschikbaar via www.theaterstroud.nl. De voorstellingen zijn te combineren met een theaterdiner in Brasserie Schovenhorst. Kaarten daarvoor zijn ook te bestellen via Theater Stroud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie