Afbeelding
Archief BDUmedia

Gemeente Putten tikt stichting Buitensport op de vingers

2 april 2020 om 16:29 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten houdt de Stichting Buitensport Putten aan de gemaakte afspraken en stelt dat de stichting ook in 2020 nog verantwoordelijk is voor het onderhoud van de velden op sportpark De Eendracht van Rood Wit '58.

Wijnand Kooijmans

De stichting heeft in december 2019 de samenwerking met de gemeente opgezegd. Dit omdat de bestuursleden niet meer in staat zijn de verantwoording te nemen voor de kwaliteit van de velden. Groot onderhoud is niet meer op verantwoorde wijze uit te voeren. Tenzij hogere kosten bij Rood Wit in rekening worden gebracht en dat wenst de stichting niet te doen.

Het college van burgemeester en wethouders wijst op de erfpachtovereenkomst en de afspraken die daarin zijn vastgelegd. Onder meer dat een opzegtermijn van een jaar in acht moet worden genomen. Opzeggen per 1 januari 2020 zoals het bestuur van de stichting wenste is daarmee in strijd.

Gedreigd wordt dat wanneer eerder wordt gestopt dan 1 januari 2021 de gemeente het onderhoud laat uitvoeren op kosten van de stichting. Wel wordt in een brief aan het bestuur van de stichting aangegeven dat de gemeente verwacht, samen met hen tot een oplossing te komen. De stichting wordt gevraagd voor 1 mei een definitief standpunt in de te nemen.

Gewezen wordt op het feit dat de gemeente ook subsidies beschikbaar stelt voor maatschappelijke activiteiten van sportverenigingen. Daarnaast hebben verenigingen, zo stelt het college, diverse andere inkomstenbronnen tot hun beschikking. Aangegeven wordt dat verenigingen zelf bepalen waar de dekking zit van hun uitgaven. Naar de mening van het college hebben de verenigingen voldoende financieringsmogelijkheden, dan alleen contributieverhoging voor de dekking van de uitgaven, zoals huurlasten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie