Afbeelding
Gemeente Putten

Fontein Fontanusplein heeft nieuwe eigenaar

9 april 2020 om 15:26 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten schenkt de fontein van het Fontanusplein aan Bosbad Putten. ,,Door de fontein aan het zwembad te geven, behoudt hij zijn publieke functie.", stelt wethouder Roelof Koekkoek. ,,Bovendien blijft een stukje Puttense historie op deze manier behouden. Deze elementen zijn doorslaggevend geweest in onze keuze voor Bosbad Putten."

Dick Eijlander, manager bij Bosbad Putten, is blij met de toewijzing. ,,Wij willen de fontein integreren in het landschap rondom de kanovijver. Als bezoekers straks over de nieuwe toegangsbrug lopen is de fontein goed te zien; een echte blikvanger."

Eilander gaf eerder dit jaar aan 'iets' te gaan doen aan het buitengedeelte. Kort daarna zag hij het filmpje van de gemeente Putten waarin wethouder Koekkoek aangaf de fontein weg te geven. ,,Toen hebben we snel geschakeld. Vele Puttenaren, maar ook de duizenden jaarlijks terugkerende recreanten in Putten, koesteren mooie herinneringen aan de fontein. Het is een sfeerelement dat niet misstaat binnen onze plannen."

Op het Fontanusplein komt een nieuw waterelement. De gemeente Putten start in de eerste week van juni met de vernieuwing van het Fontanusplein en het Kerkplein. De pleinen worden in de nieuwe situatie als één plein ingericht.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie