Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Eigen verantwoordelijkheid

2 juli 2020 om 10:47 Politiek Fontanusplein 1

De afgelopen vier maanden stonden in het teken van beperkingen. Er mocht meer niet dan wel. Dat was erg vervelend, maar wel overzichtelijk. Vanaf vandaag, 1 juli, kan en mag er weer een heleboel. Eén regel blijft echter ook de komende maanden overeind: houd 1,5 meter afstand van anderen. Ik roep iedereen met klem op om die regel na te leven. Voor jezelf en voor elkaar.

DANKBAAR In vergelijking met andere gemeenten kent Putten, tot op dit moment, relatief weinig besmettingen en ziekenhuisopnames. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. En dat moeten wij vooral zo houden. Dat vraagt om blijvende aandacht van ons allemaal. Niet de regel, maar de eigen verantwoordelijkheid staat vanaf nu centraal. Daarmee ligt de bal bijna volledig bij de samenleving. Bij u allen dus.

SCHERP Ik vraag u daarom om scherp te blijven. Houd twee armlengtes afstand van anderen. De winkeliers vraag ik om een adequaat deurbeleid te blijven voeren, ook met het toenemen van de drukte. De horecamedewerkers vraag ik om zorgvuldig te blijven. Ik heb alle begrip voor de wens om weer omzet te draaien, maar houd het hoofd erbij. Daarnaast is het fijn dat de kerkdiensten weer bezocht mogen worden. Daar hebben velen naar uitgekeken. Maar ook tegen hen die de diensten bezoeken, zeg ik: wees behoedzaam en houd afstand. Wij snakken allemaal naar vrijheid, ontmoeting en ruimte, maar vergeet niet waar wij vandaan komen. Amper drie maanden geleden was ons land nog bijna volledig op slot.

VAKANTIE Na een bewogen voorjaar staan wij nu aan de vooravond van de zomervakantie. Voor een deel van onze inwoners betekent dit dat ze vol aan de bak moeten. In de horeca en op de campings bijvoorbeeld. Ik wens jullie succes. Voor een ander deel van onze inwoners is het tijd om even gas terug te nemen. Velen onder ons hebben de afgelopen periode, soms bij nacht en ontij, ‘aan gestaan’. Ik denk hierbij aan mensen die werkzaam zijn in de zorg, in het onderwijs, de politie en onze boa’s. Hen wens ik in het bijzonder een paar fijne en rustige weken toe.

Na de zomervakantie hoop ik u allen eindelijk weer eens echt te kunnen ontmoeten. Voor nu, goede weken!

H.A. Lambooij, burgemeester

Dit is voorlopig de laatste editie van de rubriek Fontanusplein 1. Vanaf begin september zal de bijdrage van burgemeester en wethouders weer wekelijks te lezen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie