Afbeelding
Gemeente Putten

Houd vol!

9 oktober 2020 om 10:44 Politiek Fontanusplein 1

Inmiddels raakt het coronavirus ons allemaal. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommige mensen verliezen hun baan. Bent u niet zelf getroffen, dan kent u wel iemand die de gevolgen van het virus heeft ondervonden. Tegelijk vind ik het hartverwarmend om te zien dat Nederlanders er juist nu voor elkaar zijn. Deze week wordt daar in heel Nederland bij stilgestaan. Omdat ik dit belangrijk vind, doen wij dat ook in Putten. Onder andere met een fotocollage in deze krant.

TERUGWEG Het idee om in de maand oktober stil te staan bij corona is deze zomer ontstaan. Misschien wel in de hoop dat het virus dan op z’n retour zou zijn. Dat is helaas niet het geval. Ook in Putten niet. Daar waar onze gemeente dit voorjaar steevast licht kleurde op de bekende kaartjes in de media, is het beeld nu minder goed. Hoewel er op dit moment geen sprake is van clusters of brandhaarden, komen er bijna iedere dag besmettingen bij.

ZORGEN Die ontwikkeling baart mij zorgen. Wij kennen allemaal de gevolgen. Van besmettingen komen ziekenhuisopnames en uiteindelijk overlijden er mensen. Ook komt de zorg opnieuw onder druk te staan. Ik denk dat wij de afgelopen maanden met elkaar net iets te nonchalant zijn geworden. Op straat, in de winkel, bij de sport. Daarom moeten wij nu met elkaar een stap terugzetten om corona te bedwingen. Dat is niet leuk, maar wees u bewust van de ernst van de situatie en houd afstand. Houd afstand in het belang van onze kwetsbare plaatsgenoten. Houd afstand uit respect voor de medewerkers in de zorg.

VEERKRACHT Opnieuw wordt er een beroep gedaan op onze veerkracht. Dat besef ik mij terdege als uw burgemeester. Die veerkracht hebben wij in Putten. De achterliggende periode bewijst dat. Met elkaar hebben wij alles uit de kast gehaald om Putten – ook in deze verwarrende tijd – leefbaar te houden. Ik noem de digitale Koningsdag, de hartverwarmende acties bij onze verpleeg- en verzorgingshuizen. Ik denk aan het verantwoordelijkheidsgevoel bij de organisatoren van evenementen. Aan het onderwijzend personeel dat er het beste van maakt. Ik denk ook aan de inzet van de kerken, de verenigingen, onze ondernemers en aan vele anderen.

Naar het zich laat aanzien zal het coronavirus nog geruime tijd actief zijn. Dat vergt van ons dat wij allemaal alert moeten blijven en ons houden aan de voorschriften.

Ik wens ons allen daarbij Gods zegen toe.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie