Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Stappen zetten

13 oktober 2020 om 15:59 Politiek Fontanusplein 1

Corona domineert ons dagelijks leven weer steeds meer. Het einde lijkt nog niet in zicht. Ondertussen draait veel gemeentelijk werk gewoon door. Dat gebeurt vaak anders dan wij gewend waren. Wij vermijden niet-noodzakelijke contacten en doen veel digitaal. Soms blijkt dat verrassend efficiënt, maar ik mis het menselijk contact wel enorm.

GROENER Op dit moment zitten wij als Putten midden in de Week van de Duurzaamheid. Samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet en Oldebroek willen wij onze inwoners de kans geven om ideeën op te doen om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken. De website www.weekvanduurzaamheid.nl bevat een keur aan praktische tips. Die zijn niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tot aanstaande zaterdag zijn er bovendien allerlei inspirerende (digitale) activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Neem eens een kijkje en laat u verrassen.

RES De uitbraak van het coronavirus maakt ook dat wij de inspraak over de Regionale Energiestrategie (RES) voornamelijk digitaal doen. De RES geeft aan waar en op welke manier in de toekomst energie kan worden opgewekt. In deze strategie worden potentiële locaties voor windmolens en zonneparken in onze regio aangegeven. Het speelt in de eigen buurt, belangrijk dus. Wellicht heeft ook u zich om die reden opgegeven om vanavond mee te denken tijdens de RES-webinar. Hoe dan ook, ik raad u echt aan om via www.energienoordveluwe.nl uw licht op te steken.

MENSELIJK Zoals ik in het begin van deze column al aangaf, mis ik het menselijke contact bij mijn werk als wethouder. Duurzaamheid en energieopwekking zijn belangrijke onderwerpen. Onderwerpen waarover veel vragen zijn en waarover de meningen soms behoorlijk uiteenlopen. En dan is het ontzettend jammer dat wij niet fysiek met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

BETROKKEN Tegelijk kunnen wij het ons niet permitteren om alles, in afwachting van de komst van een vaccin tegen corona, op de lange baan te schuiven. Ook in deze tijd is het belangrijk om elkaar op te blijven zoeken. Om stappen te blijven zetten. Dat gebeurt gelukkig ook. De website van de Week van de Duurzaamheid wordt goed bezocht. Ruim 100 inwoners hebben inmiddels hun mening gegeven over de RES. Dank daarvoor. Al deze betrokkenheid en inbreng draagt bij aan de kwaliteit van het beleid.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie