Stockfoto van een zonnepark ter illustratie.
Stockfoto van een zonnepark ter illustratie.

Zonnestroom mist onderbouwing van ‘nee’ door gemeenteraad Putten in besluit tegen zonnepark aan Cleenhorsterweg

15 mei 2023 om 16:26 Politiek

PUTTEN Zonnestroom wil van de gemeenteraad van Putten een onderbouwing waarom is geweigerd een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van een zonnepark aan de Cleenhorsterweg. Dat blijkt uit het bezwaar dat is ingediend tegen het ontwerpweigeringsbesluit en door het college van burgemeester en wethouders ter inzage is gelegd.

Zonnestroom geeft aan dat het zonder deugdelijke motivering door de raad niet mogelijk is inhoudelijk te reageren op het besluit. Gevraagd wordt om een nieuw besluit waarin de motivering wel is opgenomen. Het is aan de raad om over dat verzoek een besluit te nemen. Het bedrijf geeft aan dat men bereid is de aanvraag op onderdelen aan te passen of uit te breiden. Zo wil men het park uitbreiden met een waterstofproject, batterijopslag en elektrisch laden.

ENERGIENEUTRAAL

Ook staat men open om in gesprek te gaan over de financiële participatie door bijvoorbeeld inwoners van Putten of de Energiecoöperatie Putten en een eventuele noodzakelijke landschappelijke inpassing. Volgens Zonnestroom kan hun plan een positieve bijdrage leveren aan de ambities van de gemeente om op termijn energieneutraal te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie