Afbeelding
Pixabay

Idee om regenboogvlag te hijsen in Putten vindt geen gehoor

18 september 2023 om 10:39 Politiek

PUTTEN De regenboogvlag wordt dit jaar op 11 oktober niet gehesen in Putten. Een motie van Anja ten Bolscher van de VVD kreeg alleen de steun van Wij Putten. ,,Zolang dit verzoek wordt ingediend, zullen wij deze blijven steunen”, zo gaf Wilma van Voorst het standpunt van haar partij weer.

Ten Boscher gaf aan het jammer te vinden weer een motie te moeten indienen om de vlag gehesen te krijgen. Maar het belang dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving noopt volgens haar dit toch te doen.

Ze wijst erop dat de LHBTIQ+gemeenschap in Putten bestaat uit zo’n vier tot zes procent van de samenleving hetgeen voor Putten neerkomt op zo’n duizend mensen. Een gesprek met Village People in Harderwijk heeft haar geleerd dat het hijsen van de vlag voor de LHBTIQ+gemeenschap een belangrijke steun in de rug kan zijn. Er is volgens haar nog steeds sprake van discriminatie van deze mensen en voelen zij zich vaak onveilig.

Namens de coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen, ChristenUnie en SGP werd het woord gevoerd door Annemarie Kemp van het CDA. Zij geeft aan dat de coalitie streeft naar een inclusie en tolerante samenleving waarin vrijheid van meningsuiting een groot goed is. ,,We zien om naar elkaar en behandelen elkaar gelijk, ongeacht levensovertuiging, politieke gezindheid, godsdienst of seksuele gerichtheid.” Discriminatie is op geen enkele grond toegestaan.

Volgens Kemp dient het telkens oproepen van de discussie rond het hijsen van de vlag geen enkele doelgroep verder en leidt dit alleen tot meer verharding en polarisatie dan het voeren van het gesprek met elkaar en het respectvol omgaan met ieders mening.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie