Gemeenteraad Putten 2022 - 2026.
Gemeenteraad Putten 2022 - 2026. Gemeente Putten

Fractie Wij Putten wil meer discussie over de sturing van de financiën van de gemeente Putten

19 september 2023 om 16:15 Politiek

PUTTEN De fractie van Wij Putten wil meer discussie over de sturing van de financiën van de gemeente Putten. Dat gaf fractievoorzitter Herman Luitjes aan bij de behandeling van de halfjaarrapportage 2023.

Het is voor het eerst dat deze over een half jaar wordt gegeven. Vooraf werd deze aanvankelijk om de vier of acht maanden verstrekt. Vier maanden was te vroeg volgens Luitjes, acht maanden te laat omdat de raad dan niet meer kon bijsturen met het eind van het jaar in het zicht. Bij hem bestaat de indruk dat de raad nogal gemakkelijk omgaat met financiële voorstellen waar hij als oppositiepartij wel graag de vinger aan de pols wil houden. Onder meer omdat er zaken zijn die spelen zoals het nog steeds niet gerealiseerd zijn van de bouw van flexwoningen en de zoektocht naar een tweede locatie nog moet starten.

Ook mist hij hoe om te gaan met het financiële voordeel dat de gemeente heeft bij de opvang van ontheemden uit Oekraïne. Hij wil dat het onderwerp ter sprake wordt gebracht in het presidium, omdat het anders zonde is van de vele tijd die wordt gestoken in het opstellen van de rapportage. Een wens die wordt ingevuld, zo gaf burgemeester Henk Lambooij aan.

Overigens kent de begroting een positief saldo voor de gemeente Putten. Was de verwachting dat een positief resultaat werd geboekt van 1.828.000 euro, inmiddels is het positieve resultaat gestegen tot 2.026.000 euro. Een positief resultaat van 198.000 euro.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie