V.l.n.r.: gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen
V.l.n.r.: gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen Fokko Everts

Zorgen over woningbouw aan de Husselsesteeg in Putten nu Raad van State nog uitspraak moet doen over omgevingsvergunning

6 september 2023 om 09:51 Politiek

PUTTEN De plannen voor woningbouw aan de Husselsesteeg in Putten baren de fractie van Wij Putten zorgen nu weliswaar de Raad van State de gemeente gelijk heeft gegeven, maar er nog altijd moet worden gewacht op een uitspraak van diezelfde Raad van State. Het betreft het beroep dat door een omwonende is ingesteld tegen de door het college van burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning.

Het gaat om het verdwijnen van 65 stacaravans en een dienstwoning. Hiervoor komen tien Tiny houses, zeventien rijtjeswoningen, zes twee-onder-één-kapwoningen en vier vrijstaande woningen in de plaats. De buurman (eigenaar Wim van Ganswijk van het naast gelegen landgoed Stormbroek) heeft de eerste zaak verloren, maar Wij Putten vindt dat de echte verliezers de veelal jonge inwoners van Putten zijn die hun droom in rook zien opgaan en maar geen woning kunnen vinden.

De eerste uitspraak van de Raad van State heeft twee jaar op zich laten wachten. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Het bezwaar tegen de vergunning maakt echter dat niet gestart kan worden met de bouw. Bij het in de verkoop gaan van het plan waren er twaalfhonderd reacties van woningzoekenden. Waarbij een deel van hen vraagtekens zet of de bouw wel ooit doorgaat. De bouwkosten zijn fors gestegen en de rente van een af te sluiten hypotheek is ook flink gestegen.

Herman Luitjes van Wij Putten zegt niemand het recht te willen ontzeggen om een juridisch geschil aanhangig te maken. Maar aan de andere kant kijkt hij naar de gevolgen voor de woningzoekenden van de vertraging. Dat is voor hem reden om vragen te stellen aan het college.

Hij wil weten welke acties het college in het afgelopen jaar heeft ondernomen om de procedures vroegtijdig te laten beëindigen. Maar ook welke mogelijkheden het college nu nog ziet om de woningbouw aan de Husselsesteeg zo snel mogelijk op gang te krijgen en of de bereidheid er is daarin tijd te investeren. Indien dit niet het geval is, vraagt Luitjes zich af of het college op een andere wijze een rol voor hen ziet weggelegd.

Voor het raadslid van Wij Putten is het de vraag welke leerpunten het college ziet om in andere of toekomstige bouwprojecten minder kostbare procedure tijd te verliezen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie