Afbeelding
Pixabay

College trekt dwangsom voor permanente bewoning van recreatiewoning aan de Bato’sweg in Putten in

27 november 2023 om 11:20 Politiek

PUTTEN Een dwangsom voor de permanente bewoning van een recreatiewoning aan de Bato’sweg wordt ingetrokken door het college van burgemeester en wethouders. Hiermee wordt het advies gevolgd van de commissie bezwaarschriften, die heeft geadviseerd het bezwaarschrift gegrond te verklaren.

De controles die de gemeente heeft aangegrepen om de dwangsom op te leggen rechtvaardigen dit besluit niet. De commissie vindt daarnaast dat de betrokken bewoonster voldoende bewijs heeft aangeleverd om de stelling van de gemeente dat zij de recreatiewoning permanent bewoond te ontkrachten. Het ging om een dwangsom van vijfduizend euro per maand met een maximum van dertigduizend euro.

Door de vrouw is aangevoerd dat zij tijdens een controle in maart 2022 in de woning verbleef vanwege een positieve coronatest. Dat ze niet in haar hoofdverblijf op dat moment was, had te maken met de kwetsbaarheid van haar moeder op datzelfde adres. Tijdens een tweede controle was zij voor recreatiedoeleinden in de woning. Tijdens de laatste controle in februari van dit jaar was zij in de woning aanwezig wegens werkzaamheden aan het dak van de recreatiewoning.

De vrouw heeft de bezwarencommissie verschillende documenten overlegd, waaronder de uitslag van de coronatest en de factuur van de werkzaamheden van het bedrijf aan het dak. Zij heeft aangegeven enkel van of naar haar werk te vertrekken naar of vanaf de recreatiewoning voor of na het weekend of een vrije dag. Daarnaast heeft ze variabele arbeidsplaatsen, waarbij zij soms een tussenstop maakt bij de recreatiewoning om file te vermijden maar dat wel zonder overnachting.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie