Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Provincie Gelderland

Gemeente Putten gaat over tot grondaankoop voor aanleg fietspad

28 november 2023 om 13:25 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt dertig vierkante grond aangekocht aan de Stenenkamerseweg. De grond is nodig voor de realisatie van een gedeelte van het fietspad langs de kruising met de Hoornsdam.

In het kader van de aanpassing van het kruispunt Hoorndam is ook besloten een vrij liggend fietspad aan te leggen richting de school Steenenkamer. Voor een groot deel kan dit op gemeentelijke grond. Ter hoogte van het te reconstrueren kruispunt is echter niet voldoende gemeentelijke grond beschikbaar. Met de eigenaar van de benodigde grond is overeenstemming bereikt over de aankoop van een deel van zijn perceel dat nu in gebruik is als tuin. Hij heeft ook al eerder voor het kruispunt grond aan de gemeente verkocht.

Voor de nu benodigde grond ontvangt hij 12.500 euro, inclusief de bijbehorende kosten. Voor het fietspad kan worden aangelegd moet wel eerst de bestemming van de grond worden aangepast. De bestemming wonen moet worden gewijzigd in een verkeersbestemming. Middels de procedure rond het verlenen van de vergunning kan de bestemming worden gewijzigd. De aankoop ligt binnen het mandaat van het college van burgemeester en wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie