Eis werkstraf en boete Puttenaren in mestfraudezaak - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Eis werkstraf en boete Puttenaren in mestfraudezaak

28 sep, 08:34 Rechtbank Archief | pixabay
Afbeelding

PUTTEN/AMSTERDAM Tegen een 70-jarige Puttenaar en zijn 46-jarige zoon van een loonwerkersbedrijf uit Putten is maandag een werkstraf van 240 uur en een boete van 10.000 euro geëist in een omvangrijke mestfraudezaak. Deze diende vorige week voor de rechtbank in Amsterdam.

Een 53-jarige voormalige agrariër uit Lunteren hoorde een werkstraf van 120 uur eisen en eveneens een boete van 10.000 euro. Tegen een 38-jarige veehouder uit Eemdijk (gemeente Bunschoten) is ook 10.000 euro boete geëist en een werkstraf van 120 uur. 

De 70-jarige eigenaar van een zeevisgroothandel en visverwerkingsbedrijf uit Bunschoten-Spakenburg hoorde drie maanden cel eisen en een boete van 75.000 euro wegens de mestfraude. De hoofdverdachte, de directeur van een biogasbedrijf uit Bunschoten-Spakenburg, hoort vandaag (dinsdag) zijn strafeis, alsmede vier Brabantse verdachten en de verantwoordelijke voor de uitvoer van illegale mest, een inwoner van het Limburgse Born.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.