Puttenaren verdachten in grote mestfraudezaak - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Puttenaren verdachten in grote mestfraudezaak

21 sep, 08:10 Rechtbank Rechtbank
Afbeelding

PUTTEN/AMSTERDAM Een groep van tien verdachten, onder wie een 53-jarige voormalige agrariër uit Lunteren en de 70-jarige eigenaar en zijn 46-jarige zoon van een loonwerkersbedrijf in Putten, stonden maandag voor de rechtbank in Amsterdam terecht op de eerste dag van een grote mestfraudezaak.

In dat megaproces speelt een biogasbedrijf uit Bunschoten/Spakenburg de hoofdrol. De onderneming zou het restproduct bij het maken van biogas, digestaat, hebben weggesluisd via boeren. Ook zou het bedrijf het restafval met daarin gevaarlijke stoffen naar Duitsland hebben geëxporteerd volgens het Openbaar Ministerie. Er staan deze week in totaal negentien verdachten terecht. Hen wordt naast sjoemelen met mest, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie verweten. 

Onder de naam Canard startte het Openbaar Ministerie (OM) na een melding bij Meld Misdaad Anoniem in 2015 een grootschalig onderzoek naar het bedrijf uit Bunschoten/Spakenburg. De onderneming die gas produceert met dierlijk en organisch-afval werd genoemd..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.