Van links naar rechts Aalt Posthouwer, Bessel Bouw, Evert Bouw, Jaap van Beek, Jan van Stormbroek, Dick Groeneveld en Coen van Bemmel. Johan Slotboom en Henk van Beek ontbreken op de foto.
Van links naar rechts Aalt Posthouwer, Bessel Bouw, Evert Bouw, Jaap van Beek, Jan van Stormbroek, Dick Groeneveld en Coen van Bemmel. Johan Slotboom en Henk van Beek ontbreken op de foto. Arie van Rijsbergen

Zeven jubilarissen bij Mannenkoor Fontanus

25 maart 2022 om 09:20 Verenigingen

PUTTEN Onlangs kon het Christelijke Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus voor het eerst na twee jaar weer een algemene ledenvergadering houden. Voorzitter Aalt Posthouwer zei in zijn openingswoord blij en dankbaar te zijn dat het weer mogelijk is om als koor weer bij elkaar te komen. Hij stond stil bij het overlijden van een aantal leden in de afgelopen 2 jaar. Fontanus heeft de gewoonte om bij begrafenissen aanwezig te zijn en enkele liederen te zingen. Dat kon vanwege corona niet. Dat voelde echt als een gemis. Na het noemen van de namen werden de overledenen in stilte herdacht.

Elk jaar zijn er bij Fontanus wel een paar leden die gehuldigd worden om een lange periode van lidmaatschap. Dit keer waren het zeven leden. Johan Slotboom en Jan van Stormbroek waren 25 jaar lid; Bessel Bouw, Dick Groeneveld en Evert Bouw waren 40 jaar lid en Henk van Beek en Jaap van Beek maar liefst 45 jaar. Aalt Posthouwer overhandigde ieder een passend geschenk.

De mannen van Fontanus zijn inmiddels druk met de voorbereidingen van het traditionele

Bevrijdingsconcert dat weer op 5 mei in de Oude Kerk gehouden wordt. Dat wordt het eerste optreden van het gehele koor in meer dan twee jaar. Er zullen weer oude vertrouwde liederen gezongen worden maar ook bekende nummers van latere datum. Natuurlijk staat ook samenzang op het programma. De muzikale leiding is weer in handen van onze eigen dirigent Evert van de Veen.

Fontanus is dankbaar voor het grote aantal sponsors dat het koor ook in Corona tijd trouw is gebleven. Hun financiële bijdragen zijn een belangrijke basis van het koor.

Het mannenkoor is op zoek naar een aantal nieuwe leden. Alle mannen die van religieuze liederen houden zijn elke dinsdagavond om 20.00 uur van harte welkom in De Aker om eens een repetitie avond mee te maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie