Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Moeizame zaak voor aankoop gronden

29 september 2019 om 10:09 Verkeer en vervoer

PUTTEN Voor de aanleg van een fietspad en de reconstructie van de Zuiderzeestraatweg/Waterweg moet de gemeente Putten nog zeventien stukken grond in eigendom verwerven.

Wijnand Kooijmans

Van de in totaal 34 percelen zijn er inmiddels vijftien verworven. Met de eigenaren van twaalf percelen is het bereiken van een akkoord over de aankoop dichtbij. De verwering van zeven percelen, eigendom van drie mensen, verloopt moeizaam. De kans dat deze alleen via onteigening kunnen worden verworven is aanwezig, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan.

SLUIPVERKEER Langs de weg wordt een fietspad aangelegd terwijl gelijktijdig de weg ook zelf wordt verbeterd. Doelstelling is te komen tot een veilige en goede fietsverbinding en een veilige en goede weg. Ook moet op het gebied van verkeer het gebied Steenenkamer veiliger worden en het sluipverkeer worden ontmoedigd. Uitgangspunt is wel dat zo goed mogelijk rekening wordt gehouden met de belangen van gebruikers en eigenaren van de benodigde gronden.

Naar aanleiding van ingediende bezwaren is het oorspronkelijke plan enigszins aangepast. Tevens is onderzocht of een onderzoek naar de gevolgen voor natuur en milieu noodzakelijk was. Dat blijkt niet nodig. Tegen het bestemmingsplan zoals dat is vastgesteld kan wel beroep worden aangetekend,. Omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de Crisis- en herstelwet kan een eventuele zitting bij de Raad van State versneld worden ingepland. Verwacht wordt dat komend jaar of uiterlijk in 2021 met de uitvoering van de werkzaamheden kan worden gestart.

KREDIET Voor de werkzaamheden is door de gemeenteraad al eerder een krediet beschikbaar gesteld van 2.970.000 euro. Verwacht wordt dat dit toereikend is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie