Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Subsidie voor modernisering centrum Putten

10 april 2020 om 14:58 Winkels

PUTTEN De gemeente wil de komende tijd het centrum van Putten moderniseren. Samen met Ondernemersvereniging WCP wordt samengewerkt om het centrum aantrekkelijker te maken. Hiervoor vroegen de partijen een subsidie aan bij het programma SteenGoed Benutten van provincie Gelderland. De subsidie heeft een waarde 30.000 euro.

Volgens Henri Stoffelsen, voorzitter van Ondernemersvereniging WCP, heeft het centrum veel te bieden voor inwoners en toeristen. ,,Putten heeft volop natuur naast de deur. Het eeuwenoude boerenlandschap, het knusse winkelcentrum, de eindeloze fiets- en wandelmogelijkheden. Waarden waar mensen blij van worden en graag van willen meegenieten in hun vrije tijd."

ACHTERSTALLIG ONDERHOUD Maar centrum ziet er verouderd uit. Onder meer door achterstallig onderhoud en omdat verschillende materialen zijn gebruikt, zoals allerlei soorten straatstenen. Daarom gaat gemeente Putten het centrum vanaf mei 2020 moderniseren.

BEELDVERSTOREND Alleen moderniseren is niet genoeg, meent de gemeente. ,,In het centrum staan gebouwen die 'beeldverstorend' worden genoemd, bijvoorbeeld omdat ze slecht worden onderhouden. En er staan steeds meer gebouwen leeg. Meerdere winkels zijn gesloten, waardoor grote, opvallende gebouwen leeg staan. Hierdoor aarzelen eigenaren om in hun gebouwen te investeren: leegstand leidt tot meer leegstand. Dit zet het centrum onder druk."

LINE-UP Wethouder Roelof Koekkoek: ,,Een festival zonder line-up trekt geen bezoekers. Zo zie ik het centrum van Putten ook. Met alleen maar een mooi podium trekken wij geen consumenten aan, dit vraagt om samenwerking met ondernemers en vastgoedeigenaren. Samen moeten we de line-up goed neerzetten en moet ook de catering op orde zijn."

CENTRUMCOÖRDINATOR Met de subsidie van SteenGoed Benutten huren de gemeente en de ondernemersvereniging centrumcoördinator Simon Hiemstra in. ,,Hij voert gesprekken met alle betrokkenen en geeft advies over wat nodig is om de leegstand tegen te houden en te verminderen. Kortom, hij helpt hen een aanpak te vinden die past bij Putten. Om de leegstand te verminderen, moeten pandeigenaren, ondernemers en gemeente goed samenwerken. Om meer consumenten aan te trekken, zijn ook een divers aanbod van winkels en horeca, en marketing nodig. Zo wordt het winkelcentrum weer gevuld en is het klaar voor de toekomst", aldus de gemeente. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie