Marco en Dennis Dee: ,,Na zevenentwintig jaar topsport te hebben bedreven, is het nu tijd voor een leven buiten de supermarkt.''
Marco en Dennis Dee: ,,Na zevenentwintig jaar topsport te hebben bedreven, is het nu tijd voor een leven buiten de supermarkt.'' BDUmedia

Marco en Dennis Dee stoppen met exploitatie PLUS

29 december 2020 om 10:15 Winkels

PUTTEN Marco en Dennis Dee hebben besloten om te stoppen met het exploiteren van hun PLUS. ,,Na zevenentwintig jaar topsport te hebben bedreven, is het nu tijd voor een leven buiten de supermarkt”, aldus de broers.

Marco (48) en Dennis (47) hielpen van jongs af aan hun ouders bij de werkzaamheden in de supermarkt. ,,Wij kwamen in 1993 naar Putten, omdat onze ouders de Plusmarkt overnamen van Barkel. De grondlegger van deze Puttense supermarkt was Gerrit Janssen. Gerrit en zijn vrouw Jantje runden tot 1985 de supermarkt 4=6 en later de Plusmarkt aan de Klaas Bosstraat. Zij stonden aan de wieg van de huidige supermarkt”, legt Dennis uit. ,,We zijn in het supermarktwezen opgegroeid en woonden boven de winkel. Het gebeurde vaak dat we na schooltijd naar beneden liepen om even mee te helpen. Zo is het doorgegaan totdat we in 2002 de PLUS van onze ouders overnamen. Er ligt hier een heel stuk familiegeschiedenis. Gelukkig zijn onze ouders blij met de keuze die we nu hebben gemaakt.”

,,Werken in een supermarkt is zeer intensief en vraagt veel van ons privéleven. Het bedrijf is door de jaren heen fors gegroeid en daardoor werd het steeds intensiever en hectischer. Het runnen van een supermarkt is heel dynamisch en het werk is nooit klaar. Toch krijgen we er ook veel voor terug. We hebben een hechte band met ons personeel en onze klanten. Daarom nemen we met een beetje pijn in ons hart afscheid. Toch vinden we het aan de andere kant ook heerlijk om minder intensief te werken en willen we graag kijken welke andere uitdagingen we kunnen aangaan. We hebben alle personeelsleden persoonlijk verteld over onze toekomstplannen. De meesten reageerden verrast, maar ze hebben er ook veel zin in om met een nieuwe werkgever aan de slag te gaan.”

De PLUS in Putten wordt overgenomen door Jeroen en Annemarie Wilmink. Een groot aantal van de honderdzeventig medewerkers heeft inmiddels al met de nieuwe eigenaar kennisgemaakt. Dit ondernemersechtpaar exploiteert momenteel de PLUS in Nunspeet. ,,Wij hadden al een sterke voorkeur voor Jeroen en Annemarie, maar uiteindelijk moest de PLUS organisatie er ook nog wat van vinden. Na hun goedkeuring zijn wij dolblij dat juist dit ondernemersechtpaar onze supermarkt overneemt. Jeroen en Annemarie zijn met hun winkel onlangs nog de beste PLUS van Nederland geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat met dit ondernemersechtpaar alles blijft zoals het is. Zij denken hetzelfde over personeelsbeleid, modern ondernemerschap en lokale betrokkenheid. Wij laten een goedlopende PLUS voor hen achter en hebben een geweldig managementteam dat heel veel regelt. Veel personeelsleden werken hier al lange tijd, sommigen zelfs meer dan veertig jaar, en we gaan ervan uit dat alles blijft draaien zoals het nu is. Daarom zijn we ervan overtuigd dat er voor onze klanten niet zoveel gaat veranderen. Wij hebben er vertrouwen in dat het goed komt.”

Dennis en Marco waren al een tijdje bezig om de supermarkt vaarwel te zeggen, maar nog niet zo lang geleden is alles rondgekomen. ,,Het was een ingewikkeld proces niet alleen onderling en met de nieuwe ondernemer maar ook met de PLUS organisatie. Nu nadert de einddatum wel heel snel. Zaterdag 2 januari is onze laatste dag als PLUS ondernemer. Vanaf maandag 4 januari worden Jeroen en Annemarie ingewerkt. En wij gaan eerst een jaar helemaal niets doen en proberen om los te komen van ons werk. Ook gaan we nadenken over onze toekomst. We zijn heel benieuwd wat er op ons pad komt en wat we verder nog gaan doen.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie