Archieffoto uit 2020 van het winkelcentrum in Putten.
Archieffoto uit 2020 van het winkelcentrum in Putten. Donkersgoed Multimedia

College Putten schrapt reclamebelasting winkeliers in 2021

10 februari 2021 om 13:56 Winkels

PUTTEN Burgemeester en wethouders van Putten stellen de gemeenteraad voor om dit jaar geen reclamebelasting te heffen bij ondernemers. ,,Het water staat de winkeliers in Putten door corona aan de lippen. Met het schrappen van de reclamebelasting voor 2021 hopen wij onze ondernemers een steuntje in de rug te geven”, motiveert wethouder Roelof Koekkoek het voorstel aan de raad. 

Het Puttense college reageert hiermee positief op een dringend verzoek van Stichting Ondernemersfonds Putten (SOP) en de ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten (WCP).

ACTIVITEITEN Het voor één jaar schrappen van de reclamebelasting betekent volgens de gemeente niet dat er in 2021 geen geld is voor activiteiten. ,,Van de ruim 80.000 euro aan belastingopbrengst over 2020 resteert nog 32.000 euro. Dit bedrag kan dit jaar worden ingezet. Mocht meer geld nodig zijn voor activiteiten dan gaan wij daarover in gesprek met de SOP en WCP. Het is in ons aller belang dat na de coronacrisis ‘de loop’ weer in het centrum komt”, meldt Koekkoek in een persbericht.

Naast het schrappen van de reclamebelasting voor 2021 stelt het college aan de gemeenteraad voor om de evaluatie van de belasting en het ondernemersfonds uit te stellen tot 2023.

BARRE TIJDEN De SOP, verantwoordelijk voor de besteding van de inkomsten uit de reclamebelasting, is volgens de gemeente blij met het voorstel van burgemeester en wethouders. ,,Het zijn barre tijden voor ondernemers. De gevolgen ijlen de komende jaren door. En dan is het fijn dat het college gehoor geeft aan ons verzoek om de reclamebelasting voor één jaar te schrappen.’’ 

Joep van Stratum van WCP sluit zich hierbij aan. ,,De niet-essentiële winkels zitten inmiddels twee maanden dicht. Dat betekent twee maanden nagenoeg geen inkomen voor winkeliers. Ook wij zijn blij met dit voorstel.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie