Onder meer wordt de mening gevraagd over het huidig beleid, of alle winkels open mogen zijn op zondag.
Onder meer wordt de mening gevraagd over het huidig beleid, of alle winkels open mogen zijn op zondag. Wijnand Kooijmans

VVD start enquête zondagsopening in Putten, na openstelling van supermarkten op zondag in Ermelo

15 maart 2023 om 09:30 Winkels

PUTTEN De VVD Putten is een enquête gestart naar de mening van de inwoners van Putten rond de openstelling van winkels in Putten op zondag.

Dit een dag na het besluit van de gemeenteraad van Ermelo dat supermarkten en kampeerwinkel Hendriks zondag open mogen van twaalf tot zes uur. Putten ligt daarmee ingeklemd tussen Ermelo en Nijkerk waar de openstelling op zondag van een deel van de winkels een feit is.

Door de VVD wordt erop gewezen dat het open zijn op zondag al lang geen taboe meer is voor horeca, zwembad en vakantieparken. Wat hen betreft kunnen desgewenst de supermarkten en andere winkels die daar belang bij hebben aan worden toegevoegd.

Respectvol en in harmonie met elkaar samenleven vraagt volgens de VVD om genieten van eigen vrijheden zonder die van anderen te beperken. Gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid zijn voor hen universele kernwaarden.

Door de enquête hoopt de VVD een beter beeld te krijgen wat er speelt binnen Putten. Aangegeven wordt dat de mening van iedereen mee telt. ,,Uiteindelijk is de zondag van iedereen”, wordt gesteld.

Onder meer wordt de mening gevraagd over het huidig beleid, of alle winkels open mogen zijn op zondag en of een ondernemer zijn personeel mag vragen op zondag te werken. Ook wordt gevraagd of er iedere week een koopzondag moet zijn, dit beperkt kan worden tot twaalf per jaar of een koopzondag volledig overbodig wordt gevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie