Aanbieding burgerinitiatief
Aanbieding burgerinitiatief C.W. Kniestedt

Burgerinitiatief bouw seniorenwoningen

7 februari 2022 om 11:37 Wonen Deel je nieuws

PUTTEN Het plan van bewoners voor seniorenwoningen moet woningnood in Putten helpen oplossen. Op woensdag 2 februari 2022 neemt burgemeester Lambooij een innovatief plan voor de bouw van 12 seniorenwoningen in ontvangst van Jan Buiter namens een groep Puttense senioren. 

BEWEGING Het plan moet ook de rest van de woningmarkt in Putten in beweging krijgen. De woningen die de senioren achterlaten zijn volgens het plan namelijk de eerste paar maanden alleen te koop voor Puttense woningzoekenden. Het plan heeft de steun van 53 Puttenaren die eerder hun handtekening zetten onder het initiatief. 

WONINGPLAN De krappe woningmarkt bezorgt veel woningzoekenden hoofdbrekens. Niet alleen starters, maar ook senioren vragen zich af of zij ooit een passende woning zullen vinden. Een groep Puttense senioren werkte daarom samen een woningplan uit om te verhuizen naar kleinere woningen en daarmee tegelijk andere woningzoekende Puttenaren te helpen. ,,Wij streven naar een domino-effect” zegt Jan Buiter. “De woningmarkt zit muurvast. Ook in Putten. Die moet in beweging komen”. 

SENIORENWONINGEN Kleinere woning in vertrouwde omgeving. Veel senioren vinden hun huidige woning eigenlijk te groot. De woning vergt te veel onderhoud. Ze zouden liever kleiner wonen. Dat geldt ook voor veel oudere Puttenaren die hun leven lang in het bosgebied hebben gewoond. Maar het verlaten van de vertrouwde, bosrijke omgeving valt hen zwaar. Daarom heeft de initiatiefgroep een woningplan gemaakt voor 12 duurzame seniorenwoningen aan de rand van het Putterbosch, bij de oude boswachterswoning, net buiten het Natura 2000 gebied. 

ONTMOETINGSRUIMTE Kleinschalige, duurzame en sociale nieuwbouw bij boswachtershuis. Het plan is om de oude boswachterswoning aan de Postweg te restaureren. Dit zou een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor omwonenden kunnen worden. Daaromheen komen 12 duurzame seniorenwoningen in verschillende prijsklassen. 

DUURZAAM De natuur wordt niet aangetast: de initiatiefgroep wil circulair bouwen met duurzame materialen. Bomen die moeten wijken voor het woningplan herplanten ze elders op het terrein in tweevoud. Ook wil de initiatiefgroep een financiële bijdrage geven aan het sociaal woningbouwfonds van gemeente Putten. Daarmee steunen ze de sociale woningbouw. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie