Wethouder Bertus Cornelissen en Wouter van de Top van De Bunte Vastgoed.
Wethouder Bertus Cornelissen en Wouter van de Top van De Bunte Vastgoed. Gemeente Putten

Gemeente Putten biedt starters en huurders perspectief op de woningmarkt met komst acht sociale koopappartementen

9 januari 2024 om 14:00 Wonen

PUTTEN Er worden acht sociale koopappartementen gebouwd aan de Bilderdijkstraat in Putten. Deze komen naast de school De Akker en gaan tussen de 232.500 en 260.000 euro vrij op naam kosten.

De koopovereenkomst werd getekend door wethouder Bertus Cornelissen van de gemeente Putten en Wouter van de Top, directeur van De Bunte Vastgoed uit Ede. Er wordt vaart gemaakt met het project, de sloop van de oude panden op de bouwlocatie is inmiddels al afgerond. In februari begint de gemeente met het bouwrijp maken van de grond.

De aanvraag voor de bouwvergunning ligt ter inzage in het gemeentehuis. Indien geen bezwaren worden ingediend, is de verwachting dat de vergunning komende maand kan worden verleend. Hierna worden de woningen door De Bunte in de markt gezet.

Wethouder Bertus Cornelissen: ,,Het college van burgemeester en wethouders is blij om starters op de woningmarkt nu concreet en op korte termijn perspectief te kunnen bieden op een koopwoning in het goedkopere segment. Vorig jaar hebben we hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Een goed begin van het nieuwe jaar, de schop kan letterlijk de grond in.”

Een andere stap in het project is de bouw van 24 sociale huurwoningen. Woningstichting Putten heeft de aanvraag voor een vergunning ingediend. De verwachting is dat de bouw na de zomervakantie van dit jaar van start kan gaan. Cornelissen: ,,Dit project laat zien dat het mogelijk is om en betaalbaar én duurzaam én aantrekkelijke woningen te bouwen voor onze inwoners. De woningen zijn nagenoeg energieneutraal. De omgeving van de Bilderdijkstraat krijgt zo een nieuwe aanblik met een dorps en groen karakter.”

De gemeente heeft met de betrokken bedrijven afspraken gemaakt over de informatievoorziening aan de omwonenden. Het kan zijn dat enige overlast ontstaat door het leggen van kabels en leidingen en op termijn de bouw. Binnenkort wordt ook de aanvraag nog verwacht voor de bouw van acht twee-onder-een kapwoningen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie