Kindcentrum Putten en PCB De Wegwijzer gaan samenwerken.
Kindcentrum Putten en PCB De Wegwijzer gaan samenwerken. Kindcentrum Putten
Advertorial

Kindcentrum Putten opent nieuwe locatie op De Wegwijzer

22 juli 2020 om 07:00 Zakelijk

PUTTEN Na de zomervakantie is het zover: Kindcentrum Putten en PCB De Wegwijzer gaan samenwerken. Kindcentrum Putten gaat een nieuwe locatie openen in basisschool De Wegwijzer aan de Groeneveltstraat. Er is vanuit de wijk vraag naar peuteropvang en er is al jaren het verlangen naar een samenwerking om een doorlopende leerlijn te creëren die start bij de peuters. Hiervoor willen beide partijen gebruikmaken van elkaars expertise.

Op maandag 31 augustus zal de nieuwe locatie van Kindcentrum Putten officieel geopend worden. Bij de peuterspeelzaal zijn kinderen van twee tot vier jaar welkom om spelenderwijs te leren. Er worden spel- en onderzoeksactiviteiten aangeboden in een rijke speel- en leeromgeving. Hierbij worden kinderen uitgedaagd om zich in een veilige omgeving op allerlei gebieden te ontwikkelen. Het streven is er om zoveel mogelijk activiteiten samen te gaan doen met de kleutergroepen. ,,Hierdoor willen we de stap naar de basisschool voor jonge kinderen kleiner maken”, aldus Cora van den Brink, directeur van Kindcentrum Putten.

VOORPORTAAL De directeuren van zowel het Kindcentrum als van De Wegwijzer zien peuteropvang als een voorportaal van de basisschool. ,,Op de basisschool zien we vaak terug dat kinderen die niet naar de peuteropvang zijn geweest, duidelijk meer moeite hebben om te wennen”, zo meldt Irma Blok-Brommeijer, directeur van De Wegwijzer. ,,Nu we fysiek in hetzelfde gebouw komen te zitten, willen we de peuters al eerder kennis laten maken met het begrip school. Dat heeft veel voordelen als de kinderen vervolgens naar groep 1 van de basisschool gaan; ze komen in een vertrouwde omgeving, kennen de juffen en kinderen al en weten wat het is om spelenderwijs van en met elkaar te leren”, aldus Blok.

De peuteropvang kleurt mee met de christelijke identiteit van PCB De Wegwijzer en zal werken volgens dezelfde visie.

Met vertrouwen zien Kindcentrum Putten en PCB De Wegwijzer deze samenwerking tegemoet. Wie meer informatie over deze nieuwe (VVE) locatie wil of interesse heeft om zijn of haar kind in te schrijven, kan telefonisch contact opnemen met Kindcentrum Putten via 0341-375780.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie