Koen van den Elshout heeft elektrische fietsen en stadsfietsen, maar is ook specialist in mountainbikes en racefietsen.
Koen van den Elshout heeft elektrische fietsen en stadsfietsen, maar is ook specialist in mountainbikes en racefietsen. Foto: Marco Jansen

Giant Store BCE Bikes, allround fietsenwinkel in Putten: ‘Kom gerust eens kijken’

24 maart 2023 om 10:30 Zakelijk

PUTTEN Ondernemer Koen van den Elshout omschrijft Giant Store BCE Bikes als allround fietsenwinkel in Putten. ,,We zijn een fietsenwinkel voor verkoop en reparatie. We onderscheiden ons met elektrische en sportieve fietsen, maar je kunt hier ook terecht voor een stadsfiets.”

Koen (31) uit Putten heeft de fietsenwinkel in januari 2019 overgenomen van zijn voormalig werkgever Erik Geurtsen. ,,BCE Bikes bestaat al meer dan 20 jaar”, zegt Koen, die hier op zijn 15e begon als parttime medewerker. ,,Nadat ik van de middelbare school af kwam, heb ik de opleiding tot fietstechnicus gevolgd. Ik ben steeds wat verder doorgegroeid tot werkplaatsmanager. Ik wilde graag nog een stap verder en zo zijn we in gesprek gegaan over een overname.Vanaf 2019 ben ik eigenaar en run ik de winkel zelfstandig.”

Eind december 2021 is de winkel twee weken dicht geweest om te verbouwen. ,,De toonbank, koffiecorner en wanden zijn vernieuwd, de onderdelen en accessoires zijn geïntegreerd en de gevel en etalage zijn veranderd. De styling is aangepast om de consument het beste te kunnen helpen. De hele winkel heeft een upgrade gekregen.” 

GIANT STORE

 Per 1 januari 2022 heeft Koen ervoor gekozen om met zijn winkel Giant Store te worden. ,,Dit betekent dat we 100% voor Giant hebben gekozen. Giant is ons merk, Liv is het damesmerk van Giant. Van Cadex, een submerk van Giant, hebben we hoogwaardige carbonwielen, sturen en banden voor de racefietser. We onderscheiden ons met elektrische en sportieve fietsen. Naar deze productgroep is de meeste vraag. Zelf houd ik het meest van sportieve fietsen. Ik heb gekozen voor het merk Giant om iedereen te kunnen bedienen: van een elektrische fiets tot een stadsfiets tot sportieve racefiets of mountainbike. We zijn daarmee een allround fietsenwinkel.”

Dee branche gaat steeds meer richting elektrisch. ,,Er worden nieuwe technieken ontwikkeld voor geïntegreerde functies. Door je telefoon te koppelen via BlueTooth kun je GPS-ritten rijden. Er komen accu’s met een betere actieradius, zodat je meer kilometers kunt tijden: van een ritje naar de stad tot een hele rondrit over de Veluwe. Per jaar gaat de vraag naar elektrische fietsen met 20-30% omhoog en dit wordt richting de toekomst alleen maar meer. Bij de sportieve fiets wordt elektrisch schakelen vaker  toegepast. Carbonframes worden lichter en aerodynamischer.

CUSTOM MADE

Fietsen voor de sportieve fietser steeds meer custom made samengesteld. ,,De racefiets of mountainbike wordt helemaal opgebouwd volgens de wensen van de klant. Dat begint bij het frame. De consument wordt opgemeten en op basis van de maten wordt het frame gekozen. Ik heb een meetsysteem van Bikefitting om iedereen goed en comfortabel op de fiets te krijgen. De fiets is afgestemd op jouw lichaamsbouw, zodat je de beste rijervaring hebt. Dit doen wij op afspraak.”

Fietspaden worden drukker en er wordt harder gereden. Veiligheid is actueel binnen de fietsenbranche. Elektrische fietsen hebben bredere banden, voor meer contact met de weg. ,,Bij racefietsen, mountainbikes en zeker ook elektrische fietsen adviseer ik een helm te dragen voor de veiligheid. Kijk als je een helm koopt ook goed naar de pasvorm, zodat deze goed op je hoofd zit en je daarmee gegarandeerd bent van de meeste veiligheid. Door verlichting bij racefietsen zien medeweggebruikers zoals automobilisten je beter, ook overdag.”

,,We hebben een gevarieerd assortiment aan onderdelen en accessoires, van zadel tot schoonmaakmiddelen. Kom gerust eens kijken.”

Giant Store BCE Bikes Papiermakerstraat 9 3881 BK Putten, tel. 0341-351595.                                            www.giantstore-bcebikes.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie