(vlnr) partner Maarten, eigenaresse Mariëtte Schouten, schoonzus Anne en moeder Rieneke.
(vlnr) partner Maarten, eigenaresse Mariëtte Schouten, schoonzus Anne en moeder Rieneke. Jan de Roo Fotografie

Fluit & Kruid in Dorpsstraat in Putten: eerlijk, puur en gezellig

19 april 2023 om 19:00 Zakelijk

PUTTEN Groen, duurzaam, natuurlijk en uitnodigend. Wie Fluit & Kruid in de Dorpsstraat in Putten binnenstapt, komt terecht in een huiselijke sfeer. Er is veel aandacht voor de producten en de klanten bij deze groene hotspot van de Veluwe.

Een eigen winkel, het was de droom van Mariëtte Schouten (33) uit Putten. In juni 2022 nam ze de gedurfde beslissing om haar baan als informatiemedewerker bij VVV Putten op te zeggen en opende eind juli Fluit & Kruid in het centrum van Putten. De naam is bedacht door haar moeder Rieneke van der Hout (56). Ze staan veel samen in de winkel en kunnen voor hulp bij o.a. evenementen, workshops en inpakwerkzaamheden een beroep doen op vrienden, familie en inmiddels ook vrijwilligers. ,,Ik ben de eigenaar en hier het meest aanwezig, maar we doen het echt samen.” Het groene en duurzame aspect vindt Mariëtte belangrijk. Zij heeft een moestuin en houdt van tweedehands en recyclen. Deze visie komt mooi samen bij Fluit & Kruid. Al het meubilair is hergebruikt. Het zorgt niet alleen voor een huiskamergevoel, ook past het bij de duurzame gedachte. 

,,Wij willen niemand overtuigen, maar wel inspireren. Klanten die hier komen hebben altijd een keus; thee en/of kruiden in een voorverpakt zakje of een eigen potje meenemen, koemelk of havermelk in de koffie.”

Je vindt bij Fluit & Kruid natuurlijke verzorgingsproducten zoals shampoobars en sheaboter. Maar ook tuinartikelen, bloemenzaden, koffiebonen, sojawas kaarsen, kaarten en veel glutenvrije en vegan producten. Binnenkort komen de verse kruiden planten. Verse munt staat al buiten in de bloembakken om binnenkort te ‘oogsten’ voor de thee. 

Gezellig een kopje koffie of thee drinken kan ook, want Fluit & Kruid heeft binnen- en buitenplaatsen. ,,We hebben luxe, losse, biologische thee in allerlei smaken.” Als barista’s in opleiding maken Mariëtte en Rieneke (h)eerlijke Boot koffie. Bij de koffie en thee serveren ze o.a. gluten-, lactosevrije lekkernijen met pure smaken. Je kunt er genieten van een high tea en ze gaan mogelijk lunch serveren.

Fluit & Kruid Dorpsstraat 27 3881 BA | Putten 06-83643560 www.fluitenkruidputten.nlFacebook&Instagram: @fluitenkruidputten.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie