Afbeelding
Koen Suyk

Verkeershinder door werkzaamheden op A28

23 april 2019 om 14:00 lokaal

PUTTEN Rijkswaterstaat voert van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur onderhoud uit op de A28. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken geleidt, tussen Harderwijk-Zuid en Strand Nulde. Daarnaast zijn er avond- en nachtafsluitingen van  op- en afritten en is verzorgingsplaats Dasselaar in Ermelo dicht. Bij drukte in de spits kan de extra reistijd oplopen tot dertig minuten of meer, zo meldt Rijkswaterstaat. In de weekenden voor en na de werkzaamheden kan het verkeer hinder ondervinden van de op- en afbouwwerkzaamheden. 

ASFALT De onderhoudswerkzaamheden aan de A28 omvatten onder meer het vervangen en deels versterken van het asfalt. Daarnaast vindt onderhoud aan viaducten en herstel van de vangrail plaats. Het verkeer op de A28 richting Harderwijk/Zwolle gaat van zaterdag 27 april 08.30 tot zondagochtend 5 mei 09.30 uur tussen afrit Strand-Nulde (10) en Harderwijk-Zuid (11) over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidslimiet van snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Richting Amersfoort gaat het verkeer van maandag 29 april 06.00 uur tot zaterdagochtend 4 mei 08.30 uur tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en Strand Nulde (10) over versmalde rijstroken en geldt ook hier een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Verzorgingsplaats Dasselaar is dicht van vrijdag 26 april 20.00 uur tot maandag 6 mei 06.00 uur.

ALTERNATIEVE ROUTES Tijdens het in werking zijn van de versmalde rijbanen in beide richtingen wordt geadviseerd de navigatie uit te zetten en de aanwijzingen op de (elektronische) borden boven en naast de weg te volgen. Ook adviseert Rijkswaterstaat niet langs de werkzaamheden te rijden tijdens de spitsen, maar gebruik te maken van de alternatieve routes over de snelwegen in beide richtingen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie